Tutunamayanlar yeni bölüm ne zaman? Tutunamayanlar Çevrimiçi bugün var mı?

Salı akşamlarının sevilen dizilerinden biri olan Tutunamayanlar, corona virüsü salgını sebebiyle değişikliğe gitmiş ve Tutunamayanlar Çevrimiçi adıyla değişik bir anlayışla yayınlanmaya başladı.

Tutunamayanlar yeni bölüm ne zaman? Tutunamayanlar Çevrimiçi bugün var mı?
Salı akşamlarının sevilen dizilerinden biri olan Tutunamayanlar, corona virüsü salgını sebebiyle değişikliğe gitmiş ve Tutunamayanlar Çevrimiçi adıyla değişik bir anlayışla yayınlanmaya başladı. Peki, Tutunamayanlar yeni bölüm ne süre? Tutunamayanlar Çevrimiçi bu akşam var mı? İşte detaylar…

Absürt komedisi ile izleyenlerin büyük beğenisini toplayan Tutunamayanlar, corona virüsü sebebiyle bu akşam da ekranlarda olmayacak. Dizi, alışılagelmiş setlerine ara verdi fakat yenilikçi hoşgörüyle Tutunamayanlar Çevrimiçi olarak yayınlanmaya başladı. Peki Tutunamayanlar Çevrimiçi bu akşam var mı?

TUTUNAMAYANLAR YENİ BÖLÜM NE ZAMAN?

Tutunamayanlar dizisinin yeni birim ne süre olacağı açıklanmadı. Oysa corona virüsü tedbirlerinin azaltıldığı göz önüne alındığında Tutunmayanlar yeni bölümün bayramdan daha sonra yayınlanması bekleniyor.

TUTUNAMAYANLAR ÇEVRİMİÇİ BU AKŞAM VAR MI?

Tutunamayanlar Çevrimiçi ise bu akşam ekranlarda olacak. Dizinin üçüncü bölüm bu akşam yayınlanacak.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek nedeniyle dünyanın çoğu ülkesinde meslek hayatına ara verilirken, dizi setleri de bu gelişmeden etkilenen sektörler aralarında yer aldı.

Türkiye’de bu konuda birincil harekete geçen TRT, tüm setlere ara verildiğini 19 Mart 2020’de resmi bir açıklamayla duyurmuştu.

TRT 1’in beğeniyle izlenen absürt komedi dizisi Tutunamayanlar’da bu süreçte, stok bölümleri baştan sona rakiplerine tarafından daha uzun vakit yayında kalmayı başardı. Fakat 14 Nisan Salı akşamı yayınlanan 13. bölümüyle birlikte Tutunamayanlar dizisinin de stok bölümleri her tarafta oldu.

Tutunamayanlar, özel tekniklerle çekilecek

Çekimlere 3 hafta önce ara veren Tutunamayanlar ekibi süratli bir karar süreciyle, dizi çekimlerine robot kameralarla devam etme kararı aldı. Dizinin çekimlerinin yapıldığı 2 mekanda strelizasyon çalışmalarının arkasından, teknik ekipler bir kaç gün arayla mekana gelerek kablosuz ağ üzerinden yönetilebilen kameralar ve teknik ekipmanlar yerleştirdi. Dizinin sanat ve kostüm sorumluları ise zorunlu ihtiyaçları strelize ettikten sonradan bir gün önceden mekana bıraktı.

Çekimleri başlayan bu özel seride, başrol oyuncusu Doğu Demirkol dizinin çekildiği mekana gelerek, hazırlığını tek başına kendisi yapıyor. Yaka mikrofonunu takarak rolünü oynuyor. Ara Sıra de teknik ekibin uzaktan kendisine yönelttiği direktiflere tarafından ışıkları ayarlıyor. Dizinin yönetmenleri Murad Zaloğlu İstanbul, Osman Nail Doğan ise Yozgat’taki evinden internet üzerinden robot kameralar yoluyla çekimleri izleyerek diziyi yönetiyor.

Dizinin sevilen karakteri Şair Lütfü’yü canlandıran Barış Yıldız da, tıpatıp Doğu Demirkol gibi dizideki evinde tek başına performans sergiliyor.

Dizinin diğer sevilen karakterlerini canlandıran Zafer Algöz, Asuman Dabak, Bora Akkaş gibi isimlerin evlerine ise üretim şirketi kadar kamera, ışık ve ses ekipmanları gönderildi. Dizinin diğer sahnelerini ise oyuncular evlerinde veya mahallelerindeki sokaklarda çekip gönderecek.

Dizinin ismi değiştirildi

Bir yandan çekimler ve öteki hazırlıklar sürdürülürken, dizinin isminin değiştirilmesi de masaya yatırıldı. Yeni tekniklerle uzak çekilecek yeni bölümlerin kısa bir vakit içinde ekrana gelmesi planlanan dizinin ismi de değişerek Tutunamayanlar ÇEVRİMİÇİ oldu.

Osman Nail Doğan; ”Uzakta Yönetmen oldum”

Tutunamayanlar’ın yönetmeni Osman Nail Doğan, TRT’nin sektöre öncülük ederek dürüst bir kararla dizi set çalışmalarını durdurduğunu belirterek, “Biliyoruz ama, insanların şu lahza her zamankinden daha pozitif umuda, neşeye, tutunmaya ihtiyacı var. Biz de bu süreçte arkadaşlarımızla ne yapabiliriz diye düşündük ve hızlıca harekete geçtik. Senaryoyu değiştirerek yeni duruma yerinde ışık halkası getirdik. Teknik ekibimizde fazla başarılı bir sistem kurdu. Biz cep telefonlarıyla yok tamamen profesyonel ekipmanlarla uzakta dizi işini hayata geçirmiş olduk. Ben Yozgat’tan, Murad Zaloğlu ise İstanbul’dan bütün bu süreci yönetmeye çalışıyoruz.” dedi.

YORUM EKLE