Antik Şehir Akropolis'e Beton Yol Yapıldı: Arkeologlar 'Skandal' Olarak Yorumladı

M.Ö.

Antik Şehir Akropolis'e Beton Yol Yapıldı: Arkeologlar 'Skandal' Olarak Yorumladı

M.Ö. beşinci yüzyıldan kalma antik Yunan kenti Akropolis'e engelli bireylere kolaylık sağlamak adına betonarme yol döşendi ve iki tekerlekli sandalye taşıyabilen yeni bir asansör yapıldı. Yeni patika ve asansör montajı, arkeologlar tarafından "skandal" olarak nitelendirildi. 

s-6f6b4e05208e04be2373c1725c05192368bb6e
The Guardian'da yer alan habere göre, 3 bin 500'den fazla imza sahibi, çevrimiçi aktivist ağı Avaaz'da yolların kaldırılması ve diğer öngörülen değişikliklerin iptal edilmesi çağrısında bulunan açık mektubu onayladı.Yunanistan'ın en çok ziyaret edilen yeri Akropolis'i görmek için, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisinden önce yaklaşık 3,5 milyon turist uğradı. Değişiklikler, tapınakların Covid-19 nedeniyle halka kapatıldığı altı ayda gerçekleşti.

Arkeologlar şikayetçi

s-d897aa0ad867c40cd13aecfd82e4d5f59fc2f3
Arkeologlar, antik kenti korumak yerine kitle turizmine öncelik verilmesinden şikâyet ediyor.Yunan Arkeologlar Derneği Başkanı Despoina Koutsoumba, "Özellikle kruvaziyer endüstrisinden, daha büyük kalabalık grupların ağırlanabilmesi için ziyaretçi kapasitesini artırma konusunda büyük bir baskı var." dediBrown Üniversitesi'nde arkeoloji ve modern Yunan çalışmaları profesörü Yannis Hamilakis, anıtın bir dünya mirası alanı olarak önemi göz önüne alındığında, değişikliklerin “küresel boyutlarda bir skandal” olduğunu söyledi. Kıraç Milli Takım'a 'Sen de Askersin' Dedi, Sosyal Medyadan Tepkiler Gecikmedi: 'Umarım Savaş Çıkmaz' - Maçka Parkı'ndaki 'Açık Giyindin' Davasında Beraat Kararı - Topuklu Ayakkabı Giydi, Kabusu Yaşadı: 'Korkuyorum Ne Olur Yardım Edin'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER