Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Doğu Akdeniz'de Geri Adım Atmadık, Oruç Reis Bakım İçin Limana Çekildi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmadığını, Oruç Reis gemisinin limana bakım ve ikmal için çekildiğini söyledi. NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmadığını, Oruç Re.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Doğu Akdeniz'de Geri Adım Atmadık, Oruç Reis Bakım İçin Limana Çekildi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmadığını, Oruç Reis gemisinin limana bakım ve ikmal için çekildiğini söyledi.

s-d4b8fce72fb3ee3fcf8085d3dae6cf063775a5
NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmadığını, Oruç Reis gemisinin limana bakım ve ikmal için çekildiğini söyledi. Çavuşoğlu, Barbaros ve Yavuz gemilerinin ise çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:Yunanistan başbakanının açıklamaları olumlu, ılımlı.İki komşu ülke (Türkiye-Yunanistan) doğrudan görüşebilir. Ama (Yunanistan) ön şartlarda diretirse biz de ön şartlar koyarız.AB'den yaptırım beklemiyorum ama öyle bir ihtimal de var.Sevilla haritasından vazgeçilmezse gerginlik bitmez.Fransa her yer de saldırıyor, Doğu Akdeniz'de 'Liderim' diyor.

Ne olmuştu?

s-28515cc9d59a2c41366812191a5b7ce4ea8ee4
10 Ağustos'tan bu yana Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis araştırma gemisi, dün beraberindeki donanma gemileriyle birlikte Antalya'ya geri dönmüştü.Yunanistan tarafı Türkiye'nin bu hamlesini memnuniyetle karşıladığını açıklamıştı.

Detaylar için

Oruç Reis Antalya Limanı'na Döndü, Yunanistan 'Memnuniyetle Karşılıyoruz' Dedi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER