Koronavirüste ikinci dalga için sonbaharı dikkat çekici eden DSÖ'den korkutan mantıksal bağ: Milyonlarca insan ölebilir

Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine alt Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına alan yeni müşteri koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 492 binden pozitif birey hayatını kaybetti, olgu sayısı ise 10 milyona dayandı. Avrupa başta edinm.

Koronavirüste ikinci dalga için sonbaharı dikkat çekici eden DSÖ'den korkutan mantıksal bağ: Milyonlarca insan ölebilir

Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine alt Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına alan yeni müşteri koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 492 binden pozitif birey hayatını kaybetti, olgu sayısı ise 10 milyona dayandı.

Avrupa başta edinmek üzere böylece fazla ülke olgu ve vefat sayılarının azalmasının normalleşme adımları atarken, salgının merkez üssü haline gelen Amerika'da ise rekorlar kırılmaya devam ediyor. ABD, koronavirüs salgınında en yüksek yeni olgu rekorunu kırarken, Dünya Afiyet Örgütü'nden ikinci dalga için korkutan bir dikkat geldi.

MİLYONLARCA İNSAN ÖLEBİLİR

İtayan Rai TV'ye konuşan DSÖ'den Dr. Ranieri Guerra, normalleşmeyle birlikte kaldırılan kısıtlamaların vakaların artmasında kritik rol oynayacağını söylerken, ikinci dalgada milyonlarca insanın hayatını kaybedebileceğini öne sürdü.

"KORONA İLE İSPANYOL GRİBİ BENZER ŞEKİLDE İLERLİYOR"

İspanyol gribi ile koronavirüs salgınını kıyaslayan Dr. Guerra, "Korona ile benzer şekilde ilerleyen İspanyol gribi, yaz aylarında düşüş göstermiş fakat eylül ve ekim aylarında her yerde zirve yapmıştı. Oluşan bu ikinci dalgada 50 milyon insan hayatını kaybetti. Salgın ortaya koyduğumuz hipotezlerdeki gibi ilerliyor" dedi.

Koronavirüste ikinci dalga için sonbaharı işaret eden DSÖ'den korkutan senaryo: Milyonlarca insan ölebilir
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER