Ayda Öztoprak'ın Yolculuğu

Ayda Öztoprak'ın yolculuğu, hayallerin peşinden koşmanın gücünü ve kararlılığını vurgulayan ilham verici bir hikayeyi anlatıyor. Engelleri aşarak başarıya giden yolculuğunda Ayda'nın cesareti sizi etkileyecek.

Ayda Öztoprak'ın Yolculuğu

Ayda Öztoprak, Türkiye'de tanınmış bir oyuncu ve müzisyenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Uzun yıllar yurt dışında yaşayan Ayda, kimlik arayışı içindeydi ve cinsiyet değişimi kararı aldı. Değişim sürecinde ailesinin ve önemli kliniklerin desteğini alan Ayda, sonunda kendini buldu ve yeni kimliğiyle yaşamaya başladı.


Ayda Öztoprak'ın Yolculuğu

Ayda'nın Cesur Adımı


Ayda'nın Cesur Adımı

Ayda, cinsiyet değişimi kararı aldıktan sonra sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla dikkatleri üzerine çekti. Saçlarını uzatıp kıyafetlerini değiştirerek kendini ifade etmeye başlayan Ayda, destek ve eleştirilerle karşılaştı. Ancak kendine olan inancı ve cesaretiyle Ayda, kendi doğrularını yaşamaya devam etti. Bu süreçte toplumun bakış açısını sorgulatan Ayda, farkındalık yaratmaya da katkı sağladı.

Ayda Öztoprak'ın hikayesi, sadece bir cinsiyet değişimi değil aynı zamanda kendi kimliğini bulma ve kabul etme yolculuğudur. Bu yolculuk, onun cesareti ve kararlılığıyla aydınlanmış ve topluma ilham olmuştur. Ayda'nın özgünlüğü ve samimiyeti, onu sevdileriyle birleştirmiş ve destek görmesini sağlamıştır.


Ayda Öztoprak'ın Yolculuğu
  • Kimlik arayışı içinde olan herkesin cesaret alması için bir örnek olmuştur.
  • Ayda'nın hikayesi, farklılıklara saygı duymanın ve insanların kendi doğrularını yaşama hakkına sahip olduklarının altını çizmiştir.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2024, 16:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hatice OĞUZ
Hatice OĞUZ - 2 hafta Önce

Aileyi de , Ayda ' yı da tebrik ediyorum. Yeni hayatlarında başarılar diliyorum.

Diloşeyfc
Diloşeyfc - 2 hafta Önce

Müziği fark yaratıyor

MAGAZİN SERVİSİ

YEŞİM Dorukan, ilk single albümü ‘Aşkım Fark Yaratır’ ile ümit veren genç şarkıcılardan. DMC ve Persil destekli, birçok pop müzik türünü içinde barındıran ilk çalışmasıyla büyük ilgi çeken Yeşim, 2001 sonunda ilk albümünü çıkarmaya hazırlanıyor. Yeşim, ‘Müzikte kalıcı olmak gibi bir amacım yok. Ben en iyi müziği yapmaya çabalıyorum. Bunu yaptığımda zaten insanların kulağında ve kalbinde kalıcı olurum" diyor...




MAGAZİN

Diloşeyfc
Diloşeyfc - 2 hafta Önce

Bu Yeşim ‘fark yaratır’

MAGAZİN SERVİSİ

ÜNLÜ temizlik firmasi Persil’in 10. yıl kutlaması Liman Lokantası’nda düzenlenen bir geceyle kutlandı. Gecenin yıldızı ise kısa adı DMC olan Doğan Music Company’nin yeni starı Yeşim Dorukan’dı. O gece ‘Aşkım Fark Yaratır’ adlı ilk single çalışmasını tanıtan genç şarkıcı davetlilerden tam not aldı.

Diloşeyfc
Diloşeyfc - 2 hafta Önce

MENÜ
SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bu Mevsim soyunmayacak
Sesi ve albümüyle Türk popunda yeni bir rüzgâr estiren Mevsim, ‘unkapanı-kurt kapanı’ ikilemini kavramış... Şöhret için soyunmasa da çekiciliğin önemli olduğunun farkında...
19.03.2001 - 00:00
|
Son Güncellenme: 19.03.2001 - 00:00

Bu Mevsim soyunmayacak

Sesi ve albümüyle Türk popunda yeni bir rüzgâr estiren Mevsim, ‘unkapanı-kurt kapanı’ ikilemini kavramış... Şöhret için soyunmasa da çekiciliğin önemli olduğunun farkında...

Ahmet TULGAR

Mevsim, benzer şarkıların cirit attığı Türk pop ortamına, sesi ve albümü ‘Nazar Değmesin’ ile renk getirdi. Hormonlu sebzelerin henüz piyasaya çıkmadığı yıllarda, mevsim başında, turfanda sebzelerle yapılmış yemekler yenirken ‘Eski ağıza yeni taam’ denirdi. İşte öyle bir şey...
• Sahi, siz nasıl başladınız bu şarkıcılık işine?
Ben de 5 - 6 yaşında terliği ters çevirip şarkı söyleyenlerden biriyim. Devamlı göbek atan ve şarkı söyleyen bir çocuk. Büyüdüm ve tiyatroyla ilgilenmeye başladım. Gitar öğrenirken hocam, "Sesin de güzel, niye operayı denemiyorsun?" dedi. Yedi sene opera eğitimi aldım.
• Kaç yaşında operaya başladınız?
16 yaşındaydım.
• Peki, 16 yaşında göbek atıp moda şarkılar söyleyen bir kız neden "Hadi, sen şimdi git, opera oku" denir denmez gider opera okur?
Aslında tanıdığım herkes operayla alay ediyordu, "Hiii" diye bağırıp. Ama hem tiyatroyu, hem de müziği aynı anda yapabileceğim tek şey olduğu için operaya başladım. Ama disiplin kuralları çok ağırdı. Asitli içecek bile içemiyorsun sesini korumak için. Hiç bana göre şeyler değildi. Ailemi mutlu etmek için için okulu bitirdim. Operaya başlayıp, öyle şarkı söylemeyi öğrendikten sonra artık geriye dönüş olmaz. Artık Türk Sanat Müziği ya da Türk Halk Müziği’ne geçemezdim. Bir de şöyle bir dezavantajım oldu. Harçlığımı çıkarmak için otellerde şarkı söylüyordum. Fakat popüler şarkıları da opera gibi söylediğim için iğrenç oluyordu.
• Operada arya söyleyen modern bir genç kız o 18., 19. yüzyıl duyarlılıklarına sahip olur mu?
Aslında 19. yüzyıl inanılmaz sevdiğim bir dönem. İşte kabarık etekler, insanların böyle piyano dinlediği zamanlar... Ama aryalar İtalyanca ve anlamıyorsun. Mesela aryada bir bahar gününden, bir kuşun kanatlarını çırpışından filan bahsedilir, siz o kadar dramatik okuyorsunuz ki, çok komik oluyor. Sanki bu aryada sevgilinizi anlatıyorsunuz.
• Peki, Türk Sanat Müziği’ne ya da Türk Halk Müziği’ne geçmek ister miydiniz?
Gırtlak yapımıza ve kültürümüze uyduğu için isterdim. Opera güzel ama Türkiye’de insanların pek hoşlanmadığı bir sanat.

Birden çirkinleştim!
• Çocuk güzeli seçilmişsiniz...
Evet. 3.5 yaşındayken Türkiye Çocuk Güzeli seçildim. Komşularımız baskı yapıyordu annemlere yarışmaya sokmaları için. Girdim, birinci seçildim. Fakat bu beni mutlu etmedi. Bir filmin galasına davet edildik. Kucaktan kucağa dolaştırıldığımı hatırlıyorum orada. Şarkılar söyledim, şiirler okudum. Çok fotoğrafımın çekildiğini ve bundan çok rahatsız olduğumu hatırlıyorum. Anneme, "Beni bu ışıkların altında harap mı edeceksin?" dediğimi hatırlıyorum.
• Genç kızlığa geçişte, o çocuk güzelliği giderken problemleriniz oldu mu?
İnanılmaz derecede kendimi çirkin buluyordum. Upuzun saçlarımı yaktım ve kısacık kaldı. Evden çıkamaz oldum. Gözlük takıyordum o zaman. Artık Türkiye Çocuk Güzeli olduğumu hatırlamıyordum bile. Kaşlarım da çok kalındı.

‘Bu piyasa böyle...’
• Şöhret için neler yaparsınız, müziğinizin dışında ya da neleri yapmazsınız?
Asla soyunmam. Ama işimin gereklerini yapmak taraftarıyım. Göze de hitap etmek gerekiyor. Sesimi duyurmak için yaparım.
• Albüm yapmaya karar verdiğinizde görünüşünüzün olumlu etkisi oldu mu?
Görüşmeye gittiğimde "Kalk bir dön, bakalım", "Akşam yemeğinde konuşalım" gibi tekliflerle karşılaşınca Türk filmlerinde gördüğüm şeylerin olacağını düşünmeye başladım.

Koca adam yemeğe davet ediyor
• E, niye "Tamam" deyip, yemeği yiyip, belki hesabı da ortak ödeyip, adamı bırakıp gidebileceğinizi düşünmüyordunuz?
Ama koskocaman, babamdan büyük adam yemeğe davet ediyor. Onunla ne konuşabilirim, ne paylaşabilirim.
• Ama babanızdan büyük bu adam belki size daha şefkatli davranacak...
Bir kız onu erkeğin gözlerinden anlar. Korkuyordum.
• Güzellik bir handikap olabiliyor yani...
Tabii. Ama avantaj da. İnsan güzel bir şeye daha öncelik tanıyor. Doktora bile gittiğinizde üstünüz başınız yamuk, hasta olduğunuz için özenli giyinmemişseniz, doktorlar bile sizinle ilgilenmezler.
• Hipokrat yeminine rağmen yani. Siz güzelliğinizin avantajından yararlandınız mı?
Hiç kimseye atıfta bulunmak istemiyorum ama mesela dün akşam televizyonda "Petek Dinçöz albüm yapıyormuş" diye bir haber izledim. Bu hatun bir şekilde güzel olduğu için ortaya çıkacak. Ben bu işin eğitimini aldım.

SIRADAKİ HABER