Gökberk Demirci: "Ağır bir dram bizi bekliyor"

Akşam Gazetesi'nden Yasemin Döngel'in röportajı... -İnternette sizin özgeçmişinizle alakalı bazı bilgiler mevcut ama diğer taraftan sizden kulak vermek isteriz...

Gökberk Demirci:

Akşam Gazetesi'nden Yasemin Döngel'in röportajı...

-İnternette sizin özgeçmişinizle alakalı bazı bilgiler mevcut ama diğer taraftan sizden kulak vermek isteriz... Gökberk Demirci kimdir?

Gökberk Demirci 20 Ekim 1989 yılı'nda Kocaeli İzmit'te dünyaya gelen deniz askeri bir babanın ve ev kadını bir annenin ilk çocuğudur. Doğumundan 6 sene sonra ise Berkay in abisi olmuştur. Minik yaşta sporla haşir neşir, ele avuca sığmaz, hayvan aşığı bir çocukluk yaşamış, 2011 de Van da yaptığı askerlik bittikten sonra kısmet eseri oyunculuğa birincil adımı atmış sonrasında eğitimlerini tamamlayıp bu yolda severek devam etmektedir.

-Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz? Bu gösterişli dünyaya atılma sürecinizi dinleyebilir miyiz?

Gerçekten oyuncu olacağım diye verdiğim bir karar değildi. Kısmet  eseri sunulmuş bir öneri üstüne başlayan bir serüven. Bir dizide birkaç sahnelik bir rol önerge edilmişti. Spontane, iyi bir us gibi geldi ve olur dedim. Değişim olsun. Sonradan hoşuma gitmeye başladı. Eğlenceliydi ve çok keyif aldım. Bambaşka bir yönümü keşfettim. Mış gibi yapabiliyordum ve ezberim iyiydi. sürdürmek istedim. Ardından tiyatro, eğitim vs derken istek ve inanç zarfında bu güne geldim ve yürümeye devam ediyorum ümit verici bir şekilde...

-Şuan en fazla izlenen günlük dizilerin birinde başrol oynuyorsunuz, şan sizi korkutuyor mu?

Şöhretin korkutucu bir canavar olduğunu düşünmüyorum. İnsan kendinden korkmalı önce. Kendi yapabileceklerinden, kendi dönüşebileceği canavardan. Korkmadım. Hoş bir başlangıç oldu. Elimden geleni yaptım. Yalnızca şansım yaver gitti seslenmek istemiyorum, çünkü fazla çabaladım.

-Gerçekte özgeçmişinize bakınca o kadar fazla dizide rol aldığını görüyorum fakat Ant dizisinde hayat verdiğiniz Dikte karakteriyle büyük bir çıkış yakaladınız. Sizce bunun sebebi nedir?

Gerçekten çoğu bu değin uzun soluklu ve devamlı değildi. Şans. Yemin çok özel bir projedir benim için. Tek bir sebebi yok gerçekte bunun. Yapım, takım, partner.. Çok şanslıydım, Allah karşıma her zaman iyileri çıkardı şükürler olsun. Oyuncu arkadaşlarım ile sahiden şahane bir düzen içerisindeydik ve bu ekrana olduğu gibi yansıdı. Oynamadık, yaşadık. Haliyle yaşattık. Kısacası başarıya ulaşmak istedik, çok çalıştık ve fedakârdık. Takım olarak.

-Yemin dizisi bildiğimiz üzere jurnal dizi olarak yayınlanıyor. Haftalık dizilerde rol bölge oyuncular bile tempoya güç dayanırken, sizin bu süreci nasıl yönettiğinizi ve nasıl bir hazırlık süreci yaşadığınızı öğrenebilir miyiz?

Evet artı yoğun bir temposu vardı. Her oyuncu gibi hayatının her anından fedakarlık yapıyorsun. Ailenden, alışkanlıklarından, yeri geliyor uykundan vb.. Her işin zorluğu diyelim. Severek, seve seve ve en önemlisi inanarak.

-Umulan şimdilerde koronavirüs salgını ile çaba halindeyiz... Öyle fazla dizi setleri de ertelendi oysa sizler geçen haftaya kadar yeni bölümler ile ekranlardaydınız. Peki her gün kurulan bir set ortamında nasıl önlemler aldınız?

Gerçekte bizde ara verdik ve sonrasında pandemi gerekçesi ile erken bitirdik sezonumuzu. Jurnal dizilerde zaten stoklu gitmek gerekiyor dizi haftanın 5 günü yayınlandığı için. Bu stoklar sayesinde yayın devam etti.

-Oynadığınız Dikte karakteri millet kadar fazla benimseniyor. Hayranlarınızdan oyunculuğunuz ve rolünüz hakkında nasıl dönüşler alıyorsunuz?

Sağ olsunlar bizleri evlatları gibi, ailelerinin bir üyesi gibi sevip saydılar, benimsediler. Kızdıkları da oldu haliyle. Bizimle birlikte yaşadılar her bir sahneyi. Kendilerinden birer parça buldular, yeri geldi kendilerini izlediler o ekranda. Dönüşler tekrar tekrar hoş cümlelerden, dileklerden, sevgilerden ibaret oldu. Bu durumdan dolayı gerçekten çok mutluyum.

-Emir ve Reyhan ikilisinin aşkı izleyenleri büyülüyor... Peki bu çiftin bu değin tutulma sebebi nedir? Dikte ve Reyhan neden bu dek seviliyor?

Elimizden geleni yapmanın haricinde, kendimizden çok şey katmaya çalıştık. Bilhassa maneviyatımızı. Adımlarımız hep aynı oldu, düşünerek oldu, en önemlisi içten, samimi olarak, kalpten oldu.

-Peki sizin dünyanızda aşk nedir? Büyük bir aşk yaşadı mı Gökberk Demirci?

Tam anlamıyla tarifi olan bir şey yok benim için. Yaşanılası... Daha önce olmadım. ya da bir yere dek olmamıştım:) iyi hissetmek güzel.

-Dizideki rol arkadaşınız Özge Yağız'ın ayrılacağını öğrendik, kendisi de bizzat açıkladı sosyal ağ hesabından. Peki Reyhan karakteri giderse Emir'in nasıl bir yolu olacak? Öykü nereye evrilecek? Yeni bir Reyhan mı yaratılacak, başka aşklara mı yelken açacak Emir?

Evet maalesef pek oldu. Yine De maalesef ağız alışkanlığı olmuş. Yokluğunu hissedeceğim. Lakin sonuçta bir meslek. Biri bitiyor biri başlıyor. Dikte'i fazla ağır ve şiddet bir dönem bekliyor buna eminim . Ağır bir dram bizi bekliyor sanırım. Ama bir yana da hayat devam ediyor ve malûm hayat sürprizlerle doymuş. Bakalım süre ne gösterecek...

- Ant dizisinin çekimlerinde ya da set ardındaki... en unutamadığınız o günü bizlerle paylaşabilir misiniz?

İnanın her günü güzel, özel ve unutulmazdı. Her gün yeni bir macera...

-Özge Yağız ile de bir röportaj gerçekleştirmiştik... Sizinle tarifsiz bir uyum yakaladığınızı belirtmişti. Siz Özge hanım ile partnerliğinizi nasıl tanımlarsınız?

Dediği gibi sahiden tarifsiz bir düzen. İyi ki partner olmuşuz...

-Yemin ile kariyerinizde kayda değer bir adım attınız. Peki yeni projelere yelken açmayı düşünüyor musunuz? Yeni maceralarda görecek mi sevenleriniz sizi, yoksa bir süre daha Emir ile mi ekran yolculuğunuzu sürdüreceksiniz?

Evet Yemin'in yeri fazla ayrı bende. Çok şey kattı bana çoğu anlamda. Şüphesiz yani sonuçta bir gün Ant de bitecek ve bizler işimizi yapmaya devam ettiğimiz sürece, gelen teklifler üstüne elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bana Kalırsa daima beni daha ileriye götürecek işlere dahil olmayı umut ettim. Başarılı, içten bir şekilde yürümeye çaba ediyorum bu yolda. Fırsat verildiği, yerinde görüldüğüm üzere. Evet 3. Sezonda Dikte ile kaldığımız yerden devam edeceğiz.

-Peki hedeflerinizden konuşalım azıcık da... Ucu bucağı olmayan bu ekran yolculuğundaki gelmek istediğiniz nirvana neresidir?

Açıkçası amacım yalnızca başarılı bir şekilde işimi gerçekleştirmek. Önümüzü göremiyoruz. Hiçbir şeyin garantisi yok malûm. Zaman.. koşullar.. sağlık durumu.. Severek yaptığım bu işte doğru adımlarla, içten insanlarla, dürüst projelerle var edebilmek.

-Peki son olarak Gökberk Demirci'yi tanımak adına, vazgeçemeyeceğiniz üç şey desek... Boşluğu nasıl doldurursunuz?

Ailem, doğruluk, huzurlu bir hayat ve antikalarım diyeyim, 4 olsun.

-Son olarak röportajı okuyan hayranlarınıza iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Ilk Olarak herkese dinç bir yaşam diliyorum. Duyarlı, saygılı ve anlayışlı.. en düşük sevdikleri kadar seviliyorlar bunu bilsinler. Şu şiddet günlerde kendilerine, sevdiklerine fazla daha pozitif süre ayırsınlar, sağlıklarını dikkatsizlik etmesinler. Hayat yaşamaya layık. Doğruluktan sapmadan. Her şeyin gönüllerince olmasını diliyorum. Sizler de sağlıkla mutlulukla kalın. Ben de teşekkür ediyorum. Bütün ekibinize iyi incelemeler, sağlıklı günler dilerim. 3. sezonda görüşmek üzere...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER