İsmail Türüt'ün sahur programındaki sözleri RTÜK'e taşındı!

MedyaRadar'ın haberine kadar Kanal 7'deki sahur programına bağlanan Türüt, Ramazan mesajları devretmek yerine CHP'yi eleştirmişti.

İsmail Türüt'ün sahur programındaki sözleri RTÜK'e taşındı!

MedyaRadar'ın haberine kadar Kanal 7'deki sahur programına bağlanan Türüt, Ramazan mesajları devretmek yerine CHP'yi eleştirmişti. Bunun üstüne programı yöneten Mustafa Karataş ise “Benim programlarda ben siyaset yaptırmıyorum ama baştan da kendim 'İsmail Türüt açıkça konuşur' dedim. Seni de susturamayacağım hemen madem gönlünden geldi” demişti.

Türüt de salgının CHP iktidarı döneminde olması halinde ülkedeki vatandaşların yarısının hayatını kaybedeceğini öne sürdü, “Ya ayaklanma çıkardı, ya kargaşa çıkardı, bu ahali ölürdü” demişti.

Bu sözleri mazeret belirten RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, programın bugün yapılacak Üstteki Komite toplantısında gündeme alınmasını ve cezalandırılmasını istedi.

“HADDİNİ AŞTI”

Tüm ülkenin koronavirüsle uğraş ederken bir sahur programında ortaya atılan bu gibi iddiaların yaptırımsız kalmaması gerektiğini ifade eden Taşcı, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Programdaki ifadeler hem ahlaki, ayrıca yasal ayrıca de RTÜK mevzuatı açısından sorgulanması, değerlendirilmesi ve karar verilmesi gereken niteliktedir. İsmail Türüt’ün sözleri RTÜK Yasası’ndaki yayınların 'Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemeyeceği veya toplumda nefret oluşturamayacağı'na ilişkin hükmün dobra dobra ihlali anlamına gelmektedir. Laf konusu şarkıcının kesin çevrelere yaranma duygusu ve uzunca süredir popülerliğe dayalı yitirdiği 'maddi' gelirlerini her tarafta kazanma güdüsüyle hareket ettiği açıktır. Eğer pek olmasa kutsal Ramazan ayında, sahur programında dini sohbet yerine, kendi haddini de aşacak biçimde siyasi değerleme yapmaya kalkmazdı. Bu kişinin amacı, ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı CHP’yi gaye alarak, kendisine yeni bir kariyer planlaması yapmaktır. Bu zatın cemaziyülevvelini bütün Türkiye zaten bilmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER