Metin Külünk ve ailesine ait hastanede ‘kürtaj’ skandalı!

İstanbul’da iki çocuk sahibi Ü.A.

Metin Külünk ve ailesine ait hastanede ‘kürtaj’ skandalı!

İstanbul’da iki çocuk sahibi Ü.A. (45) ve O.A. (42) çifti, üçüncü bir çocuklarının daha olacağını 28 Şubat’ta tesadüfen öğrendi.

Çift, rutin hamilelik kontrolleri için iki kez Üsküdar Çamlıca’daki E. Hastanesi’ne gitti. Üçüncü kontrol için 30 Mart’ta hastaneye gidildi.

Op. Dr. Asuman S., anne Ü.A.’yı ultrasona aldı. Doktor ultrasonda bebekten kalp atışı alamadığını söyledi. Ancak durumdan kesin almak için Ü.A.’yı, radyoloji doktoruna yolladı. Dr. Y.A. da bebekten kalp atışı alamadıklarını rapor etti.

Bundan Böyle çocuğun yaşamadığından kesin olunduğu için alınması kararlaştırıldı. Çift kürtaj işlemine tasdik verdi. Üç doktorun imzası ile işleme başlandı. Kürtaj işlemini Op. Dr. Asuman S. yaptı.

İşlemden sonra Dr. Asuman S., anne Ü.A.’ya “Her şey yolunda, çocuğu aldık. Patolojiye parça gönderdik. 15 gün sonra sonucunu alırsınız” dedi.

BANYO ZEMİNİNE DÜŞTÜ

Ödemeyi yapan çift, evlerine gitmek üzere hastaneden ayrıldı. Baba A., eşini eve bıraktıktan daha sonra, çocuklarını almak üzere kapıdan döndü. Anne Ü.A., eve girdikten kısa zaman sonra kötüleşmeye başladı. Kusmaya başlayan Ü.A.’nın kanaması oluştu.

Tam bu esnada dehşet verici durum yaşandı. Ü.A. o anları ifadesinde şöyle anlattı: “Kusma esnasında rahmimden bir parça düştü. Baktığımda embriyo olduğunu gördüm.”

Şok geçiren Ü.A., hemen eşini aradı ve durumu anlattı. Baba O.A. eve girdiğinde eşinin anlattığı tablo ile karşı karşıya kaldı.

O.A. hemen hastaneyi aradı; işlemi yapan doktora ulaşmaya çalıştı. Doktorun asistanı ile görüşen çift, kürtajla alındığı söylenen çocuğun yere düştüğünü bildirdi.

Telefondaki birey çifte özet olarak “Hekim ile görüştüm. Düşen cismin cenin olamayacağını, kan pıhtısı olabileceği söyledi” dedi. Anne Ü.A. bu yanıta tepki gösterdi.

Çift hastane ile dinç bir iletişim kuramayınca O.A. derhal 112 acele servisini aradı. Gelen takım anne A. ile ilgilendi. Ekip, olayın adli boyutu olduğunu, hemen polise de haber vermelerini söyledi. O.A. polisi aradı, durumu bildirdi.

Aramadan 5 dakika sonradan durum yeri inceleme ekibi eve geldi. Savcı talimatı ile eve cenaze arabulucu çağırdı. Gelen vasıta cenini, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi morguna götürdü.

RAPORDA ‘FETÜS’ YAZDI

Savcı Orhan Elbeyli ile Adli Tıp uzmanı Dr. H.A. hastaneye gitti. Cenin için adli muayene tutanağına şu bilgiler yazıldı: “Fetüs, 5-6 santim boyunda, 50-100 gram ağırlığında. Kolları ve bacakları oluşmuş. Baş boyutuyla karoser boyutu az daha benzer. 10-12 haftalık görünümünde, cinsiyeti belirlenmiş olmayan fetüs görüldü.”

Savcılık, çocuğun emin ölüm nedeni için de Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istedi.

HEKIM: "KUSURUM DEĞIL"

Soruşturma dahilinde işlemi yapan Op. Dr. Asuman S.’nin de ifadesi alındı. “İşlem esnasında herhangi bir hatam ve kusurum değil” diyen Dr. Asuman S., “Hastanın rahminde tek fetüs vardı. İkiz olma durumu radyolojide de çıkmadı. Kürtaj için 3 hekim imzalı rapor düzenlendi. Kürtaj esnasında yaşadığımız herhangi bir sorun olmadı. Kürtaj sırasında aldığım materyaller patolojidedir. Patoloji sonuçlarını keza dosyaya sunacağım. Biz hastaya ısrarla hastaneye gelmesini söyledik lakin gelmedi” dedi.

‘CENİN DEĞİL PIHTI’

Özel hastanenin avukatından Ü.A.’ya noter yolu ile bahşedilen yanıtta ise, hastaneye herhangi bir hata atfedilemeyeceği bildirildi. 1 Haziran tarihli yanıtta kısaca şöyle denildi: “Kürtaj işlemleri neticesinde hastanın rahminde kan pıhtısı gelmesi çoğunlukla görülen bir şart. Hastanın bahis ettiği gibi düşen parçanın embriyo olması laf konusu olamaz.”

ANNE O GÜN DEHŞETİ YAŞADI

Çiftin avukatı Merve Uçanok, yaşanan sürecin anne için travmatik etkileri olduğunu kaydetti. Av. Uçanok, “Kürtaj işleminin ardındaki yaşanan olayda, anne hastaneden eve döndüğünde aniden kanaması başlıyor. Bu esnada cenin, annenin rahminden banyonun zeminine düşüyor. Fazla aşındırıcı ve nefret verici bir olay. Dakikalar sonra eşi ve iki çocuğu geliyor. O anlara şahit oluyor. Rahimden düşen parçanın cenin olduğu tespit edildi, otopsi ve defin işlemleri yapıldı” dedi.

DAKİKA-DAKİKA DEHŞETİN GÜNLÜĞÜ

Saat 10. 30
Ü. A. eşi O. ile, rutin gebelik kontrolü için hastaneye gitti
Saat 12.08
Ü. A.’nın 13 haftalık bebeğinin canlı olmadığı kesinleşti
Saat 15.30
Anne A.’nın kürtaj işlemi yapıldı
Saat 17.00
Anne A. taburcu edildi çift hastaneden ayrıldı
Saat 17.30
Ü. A., ölü cenini banyoda düşürdü
Saat 19.45
Olay yeri analiz ekibi eve geldi
Saat 20. 30
Eve çağrılan cenaze aracına konulan cenin hastane morguna kaldırıldı

HASTANE KÜLÜNK AİLESİNE AİT

Haberde, bahsi geçen hastanenin Üsküdar Çamlıca’daki Erdem Hastanesi olduğu öğrenildi.

Hastane, Bilmek Özel Afiyet Hizmetleri Limited Şirketi’ne emrindeki şirketin ortakları ve sahip oldukları sermaye miktarları ise şöyle: Hüseyin Cahit Külünk (1.342.000 TL) Metin Külünk (1.301.700 TL),  Hasan Külünk (1.261.400 TL) Abdurrahman Külünk (40.300 TL) Muhammed Erdem Külünk (40.300 TL ve Gençali Safa Külünk (40.300 TL)

Şirketin ortaklarında Metin Külünk bir dönem, AKP’de milletvekili olarak görev yapmıştı.

Kaynak: patronlardunyasi.com - superkulup.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER