Akşam yemeğini atlamayın

Akşam yemeğini atlamayın

Akşam yemeğini atlamayın

Akşam yemeğini atlamayın

Diyet yaparken çoğu insanın yaptığı hata, akşam yemeğini atlamaktır. Böyle bir durumda vücudunuz herhangi bir besin almadan on saatten fazla çalışmak zorunda kalacaktır. Akşam yemeğini yatmadan en az iki saat önce ve hafif şeyler yiyin.


Yemekten sonra yürüyüş

Akşam yemeğinizi yeterince erken yerseniz (ideal saatler 17.00-19.00), sindirim metabolizmasının akşam erkenden işini bitirebilmesi için yeterinde zamanı olacaktır.
Akşam yemeğinden sonra hafif bir yürüyüş hem zayıflamanıza hem günün stresini azaltmaya yardımcı olur.


Yatmadan önce ılık duş

Akşam yürüyüşünden sonra sıcak bir duş ve banyo yapın. Su doldurduğunuz küvetin içine 100 gr kabartma tozu, 5 damla esansiyel lavanta yağı,100 gr deniz tuzu ve bir kaşık zencefil ekleyin. Yarım saat bu suyun içinde uzanıp rahatlayın.


Oda sıcaklığı

Yattığınız odanın sıcaklığı önemlidir. Serin bir odada uyumanız tercih sebebi olmalıdır. İdeal olan sıcaklık ise 18-20 derecedir.


Karanlıkta uyuyun

Gece lambası kullanmayın. Yatmadan iki saat önce bütün manyetik cihazları kapatın ve ortadan kaldırın. Böylece manyetik dalgalar uykunuzu engelleyemeyecektir. Beyaz ışık, uyku düzeni ve kilo kontrolü üzerinde olumsuz etki yapar.


Renklere dikkat!

Yatak odanızın rengine dikkat edin. Dekorasyonda sarı, kırmızı gibi renkleri tercih etmeyin. Bu renkler farkında olmasanız da bilinçaltınıza acıkma sinyali gönderir, iştah açar. Onun yerine mavi gibi renkleri tercih edin.


Uyku saatine dikkat

Mümkünse 22.00'den önce uyuyun. Uyumaya başladıktan bir buçuk saat sonra derin uyku sürecinde büyüme hormonu çalışmaya başlar ve bunun için harcayacağı enerjiyi doğrudan yağ depolarından alır.


En az 6-7 saat

Kaliteli ve en az 6-7 saat uyumaya özen gösterin.


Kokular da önemli

Odanızdaki kokular önemlidir, bilinçaltına acıkma sinyali gönderir. Naneli kokular tercih edin, iştahınızın kapanmasına neden olur.


Bitki çayı için

Yatmadan önce lezzetli bitkisel çaylardan birini içebilirsiniz. Bu çaylar vücudunuzu dinlendirirken, yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.


Her gün aynı saatte uyanın

Her gün aynı saatte kalkmaya özen gösterin. Yapılan araştırmalar, her sabah aynı saatte kalkan kadınların, farklı saatlerde kalkanlardan daha zayıf olduklarını gösteriyor.


Erken kalkın

Sabahları erken uyanmaya gayret edin. Ne kadar geç kalkarsanız, kalorili yiyeceklere eğiliminiz o kadar çok oluyor unutmayın.


Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER