Argan yağı

Argan yağı

Argan yağı

Argan yağı

İçerisinde bulundurduğu B ve E vitamini sayesinde saçınıza parlaklık ve yumuşaklık kazandırır. Banyodan önce saça uygulamak için; yağı biraz ısıtın ve saçlarınıza masaj yaparak yedirin. Daha sonrasında streç film ile kafanızı sarın ve 1 saat kadar bekletin. Banyo sonrası uygulamak için; saçınızdaki fazla suyu alın ve dilerseniz elinizle dilerseniz de saç fırçanıza birkaç damla damlatarak saç uçlarınıza bakım yapın.


Çörek otu yağı

Kepek ve saç dökülme sorunlarının önüne geçen çörek otu saçlarınızın gürleşmesini de sağlar. Çörek otu yağını bir pamuk yardımı ile saç diplerinize uygulayabilirsiniz.


Fındık yağı

Saçta kepek oluşumunu engelleyen fındık yağı, saçlara parlaklık ve canlı bir görünüm verir. B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından zengin olan bu bitkisel yağın, saçları besleyici özelliği vardır.


Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı parlak ve kalın telli saçlar için önerilir. Saçları besleyerek, uzamasını sağlar.


Jojoba yağı

Saç derisini yumuşatarak saç tellerini güçlendirerek kırılmasına karşı dayanıklı hale getiren, cilt tarafından kolay emilen bir yağdır. Ayrıca saç uzatma ve gürleştirme de en önemli çözümlerden biridir. Jojoba yağı, saç kremlerinde ve şampuanlarda da kullanılır.


Lavanta yağı

Saçların uzamasını kolaylaştıran lavanta yağı, saçları aynı zamanda besleyerek dökülmesini ve saç kırıklarının oluşumunu durdurur. En önemli faydası, saç derisindeki kan dolaşımını sağlayarak, saç diplerine giden oksijen miktarını artırır.


Menekşe yağı

Kuru saçlara sahipseniz, menekşe yağı tam size göredir. Kuru saçları nemlendirerek parlak ve canlı bir görünüm kazandırır. Eski dönemlerden beri kullanılan menekşe yağı, saç dökülmelerini de engeller.


Ceviz yağı

İçerisinde bulundurduğu yağ asitleri sayesinde saç kırılmalarını azaltırken aynı zamanda saçın nem oranını dengeler. Saçların hızlı uzamasını da sağlar.


Biberiye yağı

Kırıkları önler ve saç köklerini güçlendirir. İçinde buluna kafeik ve rozmarinik asit sayesinde saça hacim kazandırarak, saç derisini besler ve kaşıntıyı, kuruluğu yok eder.


Badem yağı

Saç bakımında kullanılan en önemli yağdır. Saçları besleyerek, gerekli olan E vitaminini karşılar. İçerisinde bulunan bol miktarda mineral sayesinde saçları güçlendirir.


Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER