Cildiniz için

Cildiniz için

Cildiniz için

Cildiniz için

Dışarıdaki soğuk hava ve iç mekanlardaki ısıtma yüzünden kış boyunca kuruyan cildinizi yaza girmeden önce mutlaka düzenli olarak nemlendirmek gerek. Eğer düzenli olarak kullandığınız bir nemlendirici yoksa ya da kararsız kalıyorsanız hindistan cevizi yağı iyi bir alternatif olabilir. 


Yüzünüze özel

Kışın soğuk hava, rüzgar, kar gibi etmenler yüzünden zaten çok fazla yıpranmış ve zaten yorgun olan yüzünüz için yoğun bakım ürünleri yerine evde kullanabileceğiniz reçeteleri deneyin. Yağlı ciltler için biberiye, maydonoz gibi ürünlerden, kuru ciltler içinse papatya gibi bitkilerden yararlanabilirsiniz. 


Koltuk altı

Koltuk altı bölgenizin koyu görünümünden kurtulup beyazlaması ve buradaki kılların azalması için bu karışımdan faydalanabilirsiniz: Zerdeçal, kabartma tozu, bal ve limon suyunu koyu bir kıvam alacak şekilde karıştırın. Koltuk altınızda 20 dakika bekletip iyice kuruduktan sonra yıkayın ve cildinizi her zamanki gibi nemlendirin. 


Bikini bölgesi

Mayo ve bikini giydiğinizde görünür hale gelen bikini bölgesindeki kararmayı önlemek için her banyodan sonra bu alanı özel olarak nemlendirmeyi unutmayın. Buradaki tüyleri jiletle almak koyu ve sert çıkmalarına yol açabilir. Ağda uygulamasından sonra da cildinizin tahriş olmaması için nemlendirmeyi ihmal etmeyin ve iki haftada bir peeling yapın. 


Düz bir karın için

Düz bir karın için yere uzanıp ellerinizi başınızın arkasına koyun. Bir plates topunu bacaklarınızın arasına alıp dizlerinizi kırmadan bacaklarınızı havaya kaldırın. Bacaklarınız yeteri kadar yükseldiğinde topu elinize alıp bacaklarınızı kırmadan tekrar yere indirin. Egzersizi en az 10 kez tekrarlayın. 


Bel çevresi yağları için

Bel çevresi yağlarınız için bu iki egzersizi evde deneyebilirsiniz:



1-Sırt üstü uzanıp kollarınızı dikey olarak havaya kaldırın. Sağ bacağınızla sol elinize, sol bacağınızla sağ elinize dokunun. Her iki taraf için de 10 defa tekrarlayın. 

2-Sırt üstü uzanıp dizlerinizi kırarak bacaklarınızı karnınıza çekin. Sol dizinizi elinizle göğsünüze çekip sağ bacağınızı yere paralel olarak uzatın, bunu yaparken sırtınızı yerden kaldırmadan sağa dönmeye çalışın. Aynı hareketi sağ diz ve sol bacağınızla yapın. Her iki taraf için de 20 defa tekrarlayın. 


Kalçalarınız için

Vücudumuzun en büyük kas gruplarından olan kalçaların şekillenmesi sadece görünümünüzü güzelleştirmekle kalmaz aynı zamanda büyük oranda kilo vermenize de yardımcı olur. Squat, merdiven çıkma gibi özel kalça egzersizleriyle kalçalarınızı şekillendirebilirsiniz. 


Diyet

Vücudunuz tekrar şekle sokmak için egzersizin yanında mutlaka yeme içme düzeninize de özen göstermelisiniz. İşlenmiş karbonhisratlardan uzak durup sindirim sisteminizi çalıştıracak gıdalara yönelim. Su içmeyi ihmal etmeyin ve özellikle kalorisi yüksek alkollü içeceklerden de uzak durun.


Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER