Çocuklu hayatınızı kolaylaştıracak pratik ipuçları

Çocuklu hayatınızı kolaylaştıracak pratik ipuçları

Çocuklu hayatınızı kolaylaştıracak pratik ipuçları

Bebeğiniz banyo yaparken oyuncaklarıyla rahatça oynasın diye bir çamaşır leğeninin içine oturtabilirsiniz. Oyuncakları leğenin içinde kalacağı için onları almaya uzanırken suya düşme tehlikesini azaltmış olursunuz. 


Bir yerine buz koymanız gerektiği zaman buz yerine marşmelov kullanabilirsiniz. Plastik poşetteki marşmelovlar dondurucuda bile çok fazla katılaşmayacak ve canının daha az yanmasını sağlayacak. Üstelik moralini düzeltmesine de yardımcı olacak. 


Çocukların en sevdiği şeylerden biri de baloncuklar yaparak etrafta koşuşturmak. Ancak koşarken baloncuk yaptıkları sıvıyı yerlere döküyorlar. Bunu önleyip eğlenceleri yarıda kalmasın diye şişeleri bir duvara ya da sütuna sabitleyebilirsiniz. 


Anneler çocukların yemek yeme daha doğrusu yemeyi reddetme konusunda ne kadar ısrarcı olabildiğini iyi bilirler. Tabaklarını değiştirip yemek yemeyi eğlenceli hale getirmek işinizi oldukça kolaylaştırır. 


Artık büyüyen ve beşiğini kullanamayan çocuğunuz için bir çalışma alanı mı düşünüyorsunuz? Eski beşiğiniz içinden yatağını alıp korkuluklarını da kaldırırsanız tam da çocuğunuzun boyuna ve yaşına uygun bir çalışma masası elde etmiş olursunuz. 


Çocuklar ellerine kalem geçirdiler mi hiç durmadan etrafı karalamaya ve boyamaya başlarlar. Bu yaratıcı dürtüsünün önüne geçmek yerine içine sığabileceği büyüklükte bir karton koliyi sanatsal çalışmaları için kendisine tahsis edebilirsiniz. 


Sürekli çantaların içinde kaybolan ya da yere düşüp kirlenen emzikleri saklamak için minik sos kaplarından yararlanabilirsiniz. 


Arabaya binmeyi beklerken ya da alışverişten dönerken yanınızdan ayrılıp birden yola fırlayacağınızdan korktuğunuz çocuklarınız için durumu bir oyuna çevirip eğlenceli hale getirmeyi deneyebilirsiniz. Arabanın arkasına yapıştıracağınız renkli bir stiker yardımınıza koşacaktır. 


Çocuklar dondurma yerken sürekli yere damlatmalarından bıktınız mı? Dondurmanın çubuğuna takacağınız minik bir kağıt cupcake kalıbı sorunlarınızı çözecektir. 


Pahalı ve gösterişli oyuncak kutuları almak yerine renkli temizlik kovalarını fotoğraftaki gibi birleştirip kullanışlı oyuncak kutuları yapmak çok kolay!


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER