Çok sıcak suda yıkamak

Çok sıcak suda yıkamak

Çok sıcak suda yıkamak

Çok sıcak suda yıkamak

Çamaşırlar ılık suda yıkandığında şekil ve renk kaybı minimuma iner. Yüksek sıcaklık çamaşırların şeklini ve rengini kaybederek daha hızlı eskimesine neden olur. Genel kanının aksine ılık su da leke çıkarma konusunda sıcak su kadar etkilidir.


Narin çamaşırları makinede yıkamak

Narin çamaşırlarınızı makinede yıkamak formlarının bozulmasına ve ömürlerinin kısalmasına neden olur. Sütyen, dantelli iç çamaşırı, ipek, saten gibi giysilerinizi elde ya da mutlaka hassas programda ve sıkma yaptırmadan yıkayın. 


Deterjan ve yumuşatıcıyı fazla kullanmak

Deterjan ve yumuşatıcıyı fazla kullanmak çamaşırlarınıza zarar vereceği gibi makinenizin tıkanmasına da yol açar. Üstelik fazla deterjan kirleri daha iyi temizler düşüncesi yanlıştır. Normal miktarda deterjanla birden fazla yıkamak daha mantıklı bir çözüm olabilir. 


Kotları çok sık yıkamak

Kot pantolonlar için en iyi yıkama şeklinin elde yıkama olduğunu biliyor muydunuz? Renklerinin solmaması ve yıpranmaması için elde yıkanması gereken kotları mutlaka makinede yıkamak istiyorsanız ayda 1'den sık yıkamamalısınız. 


Yoğun lekeler

Çok yoğun kirli ve lekeli çamaşırlar mutlaka ön yıkamalı programda yıkanmalıdır. Eğer ön yıkama yapmayacaksanız çamaşır makinesine atmadan önce mutlaka elinizde leke çıkarıcı kullanarak yıkayın. 


Makinenin bakımını aksatmak

Kir, deterjan atıkları ve makinenin zamanlar kireçlenmesi gibi faktörler makinenin ömrünü azaltacaktır. Yıkama işleminden sonra makinenin kapağını açık bırakmayı, kapak lastiğini temizlemeyi ve düzenli bakım yaptırmayı aksatmayın.


Çamaşır suyu kullanımı

Elastan, likra gibi kumaşlardan yapılmış giysileri yıkarken çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çamaşır suyu bu eşyalarınızın ömrünü kısaltacaktır. Bu giysilerinizi soğuk suda ve mümkünse yumuşatıcı da kullanmadan yıkayın. 


Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER