Deri ayakkabıları parlatmak için

Deri ayakkabıları parlatmak için

Deri ayakkabıları parlatmak için

Deri ayakkabıları parlatmak için

Deri ayakkabılarınızı parlatıp pırıl pırıl yapmak için tek yapmanız gereken muz kabuğuyla ovalamak. Sonrasında kuru bir bezle silerek temizleyebilirsiniz. 


Kokudan kurtulmak için

Özellikle spor ayakkabılarda yaşanan kötü koku probleminden kurtulmak için ayakkabılarınızın içine çay poşeti koyun ve bir gece bekletin. 


Islak botlar

Kışın yağmur ve karda ıslanan botlarınızı ıslak bırakırsanız hem formları bozulacak hem de kötü kokacaklardır. Bu sorunun önüne geçmek için botlarınızı fotoğrafta gördüğünüz gibi plastik şişelere geçirip kurutabilirsiniz. 


Çizmeleri saklarken

Çizmeleri formlarını bozmadan muhafaza etmenin en pratik yöntemi okunmuş eski dergi veya gazeteleri içine koymak ve fermuarlarını çekmek. 


Lastik ayakkabıların temizliği

Lastik ayakkabılarınızın yanlarındaki lastik kısımları temizleyip bembeyaz yapmak için yine lastikten faydalanabilirsiniz. Bu kısımları lastikle silerseniz lekeler çıkacak ve bembeyaz olacaktır. 


Bez ayakkabıların temizliği

Zaman zaman çamaşır makinesinde bile temizlenmeyen bez ayakkabıların temizliği için karbonat, oksijenli su ve suyu karıştırın. Eski bir diş fırçası yardımıyla ayakkabınızı ovun ve sonrasında yıkayın. 


Rugan ayakkabıların temizliği

Rugan ayakkabılar birbirine sürtmekten dolayı kolayca çizilirler. Oysa bu çiziklerden kurtulmak çok kolay. Tek yapmanız gereken bir kulak temizleme çubuğuna az bir miktar aseton dökmek ve çizik yerleri silmek. 


Kaymayan tabanlar için

Özellikle yeni alınmış ayakkabılar kayarak rahat yürüyemememize ve hatta düşüp yaralanmamıza sebep olurlar. Bu sorunun önüne geçmek için ayakkabınızın tabanını zımparalayabilir ya da silikon tabancasıya silikon sürüp kuruduktan sonra giymeye başlayabilirsiniz. 


Sakızdan kurtulmak

Ayakkabının altına sakız yapışması en sık karşılaşılan problemlerden biridir. Yapışan sakızı hemen çıkarmak yerine üzerine buz sürün. Sakız katılaşacak ve ayakkabınızdan kolayca çıkacaktır. 


Terleme problemi için

Ayaklarınız terliyor ve bu da ayakkabılarınızın kokmasına sebep oluyorsa giyerken içine günlük kadın pedi koyabilirsiniz. 


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER