Evdeki huzur için Zen dekorasyonu - İlginç fotoğraflar

Evdeki huzur için Zen dekorasyonu - İlginç fotoğraflar

Evdeki huzur için Zen dekorasyonu - İlginç fotoğraflar

Japonya, Çin ve Hindistan kültüründen esinlenen Zen, Asya ve Uzak Doğu tarzı dekorasyon olarak da bilinir. Meditasyon görevi de gören bu dekorasyon stilinin renk paletleri beyaz, siyah, gri, kahverengi, lila ve gök mavisidir.


Çin tipi dekorasyonlarda şans getirdiğine inanıldığı için doygun kırmızı tonlar daha çok göze çarpar. Japon stili evlerde bej, kahve ve gri tonları kullanılır.


Zen stili dekorasyon için önce fazlalıklardan kurtulmalı, az ve öz eşya seçimlerinizle evinizde pozitif bir atmosfer oluşturmalısınız.


Mobilyalarda parlak siyah lake ahşaplar, aksesuarlarda ve detaylarda ise altın rengi tercih edilir. Stor, katlamalı perde, jaluzi ve Japon perde Zen tarzı dekorasyon için uygun seçimlerdir.


Doğal taşlar, granitler, bambu malzemeden pencere pervazları, hasır ev tekstili ürünleri ile doğal bitkiler ve tabii ki bonsai ağaçları bu tarzda sıkça gördüğümüz öğelerdir.


Zen tarzı dekorasyonda enerjinin eşyaların arasından kolayca akmasını sağlamak için evde olabildiğince az eşya kullanılır. Bu nedenle yaşam alanlarında nefes alacak boşluklar yaratılır, çok fonksiyonlu şilteler, bol çekmeceli konsollar istenen etkiyi sağlar. Sakin ve huzurlu bir ortam amaçlandığı için renkli, göze çarpan kilimler kullanılmaz.


Bu tarzın bazı uygulamalarında geleneksel Japon kilimler ve Çin kültüründe görülen çiçek desenli yün halılar kullanılmaktadır. Duvar ve zemin renkleri birbirine uyumlu seçilerek doğal bir akış yaratılır.


Bu stili evinizin tamamında ya da sadece belli odalarında kullanabilirsiniz. Salon, yatak odası ve banyo bu anlamda uygun alanlar olacaktır. Zen felsefesine uygun bir dekorasyon için evinizde doğadaki 5 elemente yer vermeli; suyun, yeşilliğin ve doğal ahşabın rahatlatıcı etkisinden yararlanmalısınız.


İşte Zen tarzı dekorasyonla döşenmiş sade evlere örnekler... 


Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER