Görünüşü yüzünden zorbalığa uğrayan çocuğun hayatı nasıl değişti?

Görünüşü yüzünden zorbalığa uğrayan çocuğun hayatı nasıl değişti?

Görünüşü yüzünden zorbalığa uğrayan çocuğun hayatı nasıl değişti?

7 yaşındaki Madden, heterokromi yani kromozomun mutasyona uğraması sonu farklı renkte gözleri sahip bir şekilde doğdu.


Aynı zamanda dudağında da bir yarık vardı. Heterokromi ve yarık dudak dünyada sadece %1 oranında karşılaşılma ihtimali olan durumlar.


Madden henüz 7 yaşında olmasına rağmen dudağındaki yarık yüzünden sayısız ameliyat geçirmek zorunda kalmış. Bu sıkıntılı süreç yetmezmiş gibi farklı görüntüsü yüzünden başta kendi yaşıtları olmak üzere insanların zorbalığına uğramış. 


Oğlunun durumuna çok üzülen Madden’ın annesi bir Facebook grubunda kedi Moon’un fotoğrafını gördü. Moon bir arama kurtarma ekibi tarafından Minnesota’da bulunmuştu ve tıpkı oğluna benziyordu.


Onun da iki gözü farklı renkteydi ve dudakları yarıktı, annesi kediyi gördüğünde inanamadığı ve kaderin bir şekilde onları bir araya getirdiğini söylüyor.


Bu iki rahatsızlığın insanlarda görülme olasılığı %1 iken bir kedide görülmesi adeta bir mucizeyi andırıyor. 


Genç kadın önce arkadaşlarından sonra da tanımadığı tanımadığı insanlardan bile kediyi alabilmek için yardım istedi, sevinçli haber kısa süre sonra geldi ve kedi Moon Madden’a kavuştu.


Madden'ın annesi “Moon'la olan dostluğu Madden’ın farklı olmanın inanılmaz ve muhteşem bir şey olduğu fark etmesini sağladı." diyor. Bu özel dostluk sayesinde Madden karşılaştığı zorbalıklara karşı daha güçlü durmayı da her geçen gün daha iyi öğreniyor.


Madden’ın 2 kardeşi daha var, annesi ise onları zorbalığa karşı korumaya ve duyarlı çocuklar olarak yetiştirmeye çalışıyor ve “Bütün insanların birçok eksiği var ancak biz başkalarına nezaket göstermek için elimizden geleni yapacağız” diyor.



Boredpanda


Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER