Her gün bal yemenin vücudunuza 9 mucize etkisi

Her gün bal yemenin vücudunuza 9 mucize etkisi

Her gün bal yemenin vücudunuza 9 mucize etkisi

Enerjinizi arttırır

Sabah uyanır uyanmaz yiyeceğiniz bal bütün günü enerjik geçirmenizi sağlar. Üstelik bunu yaparken glikoz seviyenizi şeker şoku yaşamanıza engel olarak yapar. Büyükçe bir bardak suya 2 kaşık ekleyerek kendi enerji içeceğinizi yapabilirsiniz. 


Sindirim şikayetlerini azaltır

Sabah bulantılarınızdan kurtulmak için bal yiyebilirsiniz. Ülser, hazımsızlık, gaz, reflü ve karın ağrısı gibi sindirim problemlerinizin hepsine iyi gelen balı limon ve tarçınla karıştırırsanız şişkinliğe de iyi gelecektir. 


Uyumanıza yardımcı olur

Yatmadan önce yiyeceğiniz bir çorba kaşığı bal vücutta melatonin üretimini sağlar. Balın içeriğindeki maddeler beyinde triptopan üretimine de yardımcı olarak mışıl mışıl uyumanızı sağlayacaktır. 


Hafızanızı geliştirir

Malezya ve Yeni Zelanda'da yapılan araştırmalar bal tüketiminin beynin gördüğü hasarı yavaşlatmadaki etkisini kanıtlarken kadınlarda menopoz döneminde beyinde oluşan stres oksidasyonuna da iyi geldiğini ortaya koyuyor. 


Kilo verdirir

Tatlandırıcı olarak beyaz şeker yerine bal kullanmak hem tatlı krizlerini keser hem de daha az kalori almanıza sebep olur. Bal aynı zamanda metabolizmanızın harekete geçmesini sağlar. Aynı zamanda beyaz şekerin sahip olmadığı vitamin, mineral, enzim ve amino asitlere sahiptir. 


Bağışıklık sistemini geliştirir

Bal, kanser, karaciğer ve kalp hastalıkları gibi durumlara iyi gelen antioksidan ve antibakteriyel içeriğe sahiptir. Aynı zamanda vücudunuza bakteri ve viral kaynaklı enfeksiyonlarla savaşmakta destek olur. 


Kolesterolü düşürür

Araştırmalar bal tüketiminin kötü kolesterolü (LDL) düşürüp iyi kolesterolü (HDL) yükselttiğini kanıtlıyor. 


Astıma iyi gelir

Boğaz ağrılarını ve akut soğuk algınlıklarına iyi geldiği iyi bilinen bal astımın alevlenmesini ataklarını da yatıştırır. 


Kan şekerini düzenler

Düşük glisemik indeksi ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle bal, tip 1 ve tip 2 diyabette kan şekerini düşürmeye yardımcıdır. Ancak diyabet hastalarının balı doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önemlidir. 


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER