Kullandıktan sonra atmayın! Poşet çayın 11 farklı kullanım alanı

Kullandıktan sonra atmayın! Poşet çayın 11 farklı kullanım alanı

Kullandıktan sonra atmayın! Poşet çayın 11 farklı kullanım alanı

Küçük yanıklar için

Çayın içindeki tanin maddesi yangılara iyi gelir. Ev kazalarından kaynaklanan küçük yanıklarınızın üstüne bastıracağınız çay poşeti yanığın acısını hafifletecektir. 


Saçlarınız için

Poşet çayları saçınızı parlatmak ve kepeklerle mücadele etmek için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Banyoda saçınızı 1 saat önceden demlediğiniz poşet çayla durularsanız farkı yakın zamanda göreceksiniz.  


Siğilleri iyileştirir

Siğilinizin üzerine bir çay poşeti koyup bandajla sarıp 15 dakika bekletirseniz şişliğinin indiğini görürsünüz. Bunu sağlayan çayın içindeki antioksidanlardır. 


Ayakkabı kokusu için

Sık kullandığınız ve koku problemi yaşadığınız spor ayakkabılarınızın içine yerleştireceğiniz kuru çay poşetleri kokuyu kolayca absorbe edecektir. 


Bahçenizde gül yetiştirirken

Güller ph değeri düşük toprakta yetişmeyi severler. Çayın içindeki maddeler toprağın ph değerini düşürmeye yardımcı olur. Gül dikeceğiniz toprağa gömeceğiniz çay poşetleri güllerinizin daha sağlıklı ve güzel büyümesini sağlayacaktır. 


Bulaşıklar için

İnatçı yemek artıklarını tacak ve tencerelerden çıkarmak için içlerine çay poşetleri koyun ve suda bir süre bekletin, kolayca temizlenecektir. 


Güneş yanıklarına

Siyah çayın içeriğindeki maddeler güneş yanığından kaynaklı rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. Güneşten çok fazla kızarmış, yanan ve kaşınan yerlerinize demlenmiş çay poşetleri koyarak rahatlatabilirsiniz. 


Elinizdeki kötü kokular için

Özellikle yemek yaparken elimize sinen soğan, sarımsak gibi kokulardan kurtulmak için ellerinizi çay poşetlerine sürerek yıkayabilirsiniz. Kokulardan büyük oranda kurtulduğunuzu göreceksiniz. 


Diş etlerinize sürün

Diş tedavisinden sonra diş etlerinizde oluşan ağrı, şişkinlik ve kanamalar için çay poşetlerini gazlı bez gibi kullanıp ağzınızın içine yerleştirebilirsiniz. 


Cam temizliğinde

Ayna ve camlarınızı demlenmiş soğuk çayla sildiğinizde her zamankinden daha temiz ve parlak olduğunu göreceksiniz. 


Yorgun ve şiş gözlere

Yorgunluk ve uykusuzluk yüzünden şişen ve torbalanan gözlerinizi yatıştırmak için çay poşetlerinden faydalanabilirsiniz. Çay poşetlerini kullandıktan sonra birkaç gün buzdolabından kavanozda bekletin ve sonra kullanın. 


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER