Ünlü fotoğrafçıdan sosyal medya itirafı

Ünlü fotoğrafçıdan sosyal medya itirafı

Ünlü fotoğrafçıdan sosyal medya itirafı

Sosyal medya platformlarını her açtığımızda "mükemmel" kareler görmek mümkün. Ancak bunlardan kaçı gerçeği yansıtıyor?


Photoshop ve filtrelerin fotoğrafçılığın ayrılmaz bir parçası olduğu günümüzde bir karenin gerçek olup olmadığını anlamak amatör bir göze sahip olan bizler için hiç de kolay değil. 

Bu durum Instagram ve Facebook gibi her gün milyonlarca karenin paylaşıldığı bu platformdaki çoğu kare için de geçerli.


Zira bu platformlarda yayınlanan binlerce kare orjinal halinden oldukça uzak. Polonyalı fotoğrafçı Irene Rudnyk kullanıcıların nasıl kandırıldığını gözler önüne seren yöntemlerini yine sosyal medya hesabından yayınladığı kareler ile paylaştı.


Fotoğrafçı Irene Rudnyk yılbaşı ışıklarının sıcak ambiyansını kullanarak muhteşem fotoğraflar çekmenin tüyolarını veriyor.


Sosyal medyada sahte bilgi ve kareler ile karşılaşılması son dönemde en çok tartışılan konuların başında geliyor. Hatta sırf bu alanda hizmet veren şirketler bile mevcut.


Örneğin Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan bir şirketin kuruluş amacı kullanıcılarının sosyal medyaya özel sahte hayatlar yaratması.


Şirket özel jet alacak kadar parası olmayanların da havalı görünmesi için sosyal medyaya özel bu fotoğraf çekimi hazırlıyor.


Amaç ise bu kullanıcıların belli bir ücret karşılığında Instagram gibi sosyal medya hesağlarında lüks bir hayat yaşıyormuş izlenimi yaratmasına yardımcı olmak.


Profesyonel bir fotoğrafçı eşliğindeki iki saatlik paketin ücreti ise 242 dolar. 


Fotoğrafçılıkta yanıltıcı bir başka yanı daha var o da perspektif.


Hiçbir teknik hile ve photoshop'a ihtiyaç olmadan yakalanan bu anlar için bir fotoğraf makinesi ve iyi bir hayal gücü yeterli.


Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 01:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER