Yüzünüzü yıkayın

Yüzünüzü yıkayın

Yüzünüzü yıkayın

Yüzünüzü yıkayın

Cilt tipinize göre makyajınızın solmasını önlemenin en kolay yollarından birisi, herhangi bir ürün uygulamadan önce yüzünüzü yıkamaktır. Cildiniz kuruysa bu adımı atlayabilir ya da yüzünüzü yalnızca durulayabilirsiniz. Yağlı bir cilde sahipseniz eğer herhangi bir cilt bakım ya da güzellik ürünü kullanmadan önce nazik bir temizleyici kullanmayı deneyin.


Makyaj bazı kullanın

Uzun süre dayanacak bir makyajın püf noktalarından birisi makyaj bazı kullanmaktır. Gözenekleri belirsizleştiren, cildi matlaştıran, güneş koruyucu içerikli ve makyajın uzun süre dayanmasını sağlayan bir makyaj bazı tercih edin.


Su geçirmeyen ürünleri tercih edin

Göz çevreniz yağlıysa ve makyajınız kaygan görünümde oluyorsa su geçirmeyen makyaj ürünlerini kullanmayı deneyin. Bunun püf noktası ise su geçirmeyen ürünler için özel bir makyaj temizleyici kullanmaktır.


Yağ içeren ürünlerden uzak durun

Kalıcı bir makyaj için yapısında yağ içeren fondötenlerden uzak durmanız gerekiyor. Yağsız formüller, makyajın uzun süreli sabitlenmesini sağlayacak ve cildin mat bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacaktır. Cildiniz kuruysa nemlendirici bir formülü tercih etmelisiniz.


Cilanın önemini unutmayın

Dudak ya da yanak renginiz soluyorsa yanlış formül kullanıyor olabilirsiniz. Cila, öne çıkan güzel ve uzun süreli renklere ulaşmanın harika bir yoludur. İşe yanaklarınıza krem ya da jel allık uygulayarak başlayın. Allık kuruduktan sonra yanaklarınıza biraz pudra sürün ve son olarak tekrar hafifçe uyguladığınız bir toz allıkla makyajınızı bitirin.


Ürünleri karıştırın

Baz, fondoten, allık ve purda gibi ürünleri sürdüğünüz zaman düzgün bir şekilde karışmalarını sağlamazsanız makyajınız hem kat kat bir görüntüye sahip olur hem de dayanıklılığı azalır. 


Çizgilerden faydalanın

Rujunuz gün içinde dağılıyor ya da dudak çizginizin dışına mı taşıyor? Çizgileri kalemle belirginleştirip rujunuzu bu sınırın içine sürün ve sabitlemek için fazla ruju peçete yardımıyla alıp üzerine pudra sürün. 


Eyelinerınızı sabitleyin

Kullandığınız eyeliner gözünüzde bir saatten fazla durmuyorsa kalem eyeliner’ı aynı renkte toz göz farı ile birlikte uygulamayı deneyin. Her zaman kullandığınız eyeliner’ı göz kapağınıza sürün. İnce bir fırça kullanın ve aynı tonlardaki göz farını makyajı sabitlemek için dikkatlice kalemin üzerine uygulayın.


Son adım

Makyajınız tamamlandıktan sonra yüzünüze makyaj sabitleme spreyi sıkın. Yağlı ciltler için özel olarak formüle edilmiş ürünleri kullanarak yüzünüzdeki yağ oranını kontrol edebilir, aynı zamanda da makyajınızın kaygan ve yağlı görünmesini engelleyebileceksiniz.


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER