Zehirli krem

Zehirli krem

Zehirli krem

Zehirli krem

Kadınların yüzlerine sürdükleri bir kremin içine radyum eklenmiş! Bu radyoaktif elementin kadınların cildini yenileyip güzelleştireceğine inanan bilim insanları varmış. 


Burun düzeltici

Bu icat kadınların burunlarındaki şekil bozukluklarını ameliyata gereksinim duymadan düzelteceğini iddia ediyormuş. Burun şeklinin sadece üzerine uygulanan baskıyla düzeleceğini düşünmek çılgınca olduğu kadar tehlikeli de. 


Gamze yapıcı

Yüze takılan ve yanakları sivri ucuyla bastıran bu metal plaka birkaç gün takıldığında gamze oluştuduğu söylenmiş. Ancak bu durumun hem son derece acılı hem de tehlikeli bir uygulama olduğu ortada. 


Isıtıcı maske

Isı yardımıyla kadınların cildini yenilediği ve yumuşattığı söylenen bir maske. Doğru uygulandığında zararsız görünen bu icat kadınların daha hızlı ve etkili bir sonuç istedikleri için ısıyı arttırması yüzünden tehlikeli hale geliyormuş. 


Güzellik bonesi

Azaltılmış atmosferik basınç uygulanan bir başlık yardımıyla kan dolaşımını arttırarak cildi daha taze, sıkı ve genç gösterdiği söylenen bu tuhaf aleti kullanan bazı kadınlar bayılıyormuş. Zira uygulanan basınç uçakların çok yüksek irtifada uçarken ya da çok yüksek rakımlı yerlerdeyken hissedilen basıncın sağladığı etkiye sahipmiş. 


Çil silici

Şimdilerde birçok kadının sevdiği ve yüzünde görmekten hoşlandığı çiller o yıllarda pek istenmiyormuş. Bu sebepten çilleri yok ettiği iddia edilen böyle bir alet yapılmış. Yüzdeki çilleri kimyasal bir bileşim sayesinde silen bu alet her ne kadar gözleri ve ağzı kapatıyor olsa da son derece tehilikeli görünüyor. 


Soğutucu maske

İçinde buz olan birçok plastik kabın yüze kapatıldığı bu maske özellikle modellerin yüzündeki yorgunluğu alan ve ciltlerinin canlı görünmesini sağlayan bir araçmış. Bu maskenin tehlikesi ise uygulanan çok miktardaki buzun yüz felcine sebep olma ihtimalinin bulunması. 


Güzellik ölçer

Makyaj ve güzellik uzmanlarının kadın yüzündeki kusur ve asimetriyi bulmak ve uygulamaları buna göre yapmak için kullandıkları bu alet birçok vidadan oluşuyor. Uygulamayı yapan uzmanın aleti düzgün bir şekilde yerleştirebilmesi için tamı tamına 325 hamle yapması gerekiyormuş. Kimi zaman yüze tam oturması için fazlaca sıkılması gereken alet uygulama yapılan kişide yüz ve baş ağrısına sebep oluyormuş. 


Saç dalgası makinesi

Saça sürülen kimyasallar ve yüksek ısıyla çalışan bu makine kadınların saçlarında kalıcı dalgalar oluşturabiliyormuş. Ancak işlem uygulanmadan önce sürülen kimyasallar hem de saç derisine verilen yüksek ısı saç ve saç derisi için son derece sağlıksız. 


Masaj makinesi

Kafa derisine masaj yaparak saçları canlandırdığı ve güzelleştirdiği iddia edilen bu alet masum gibi görünse de kadınlar tarafından toplum içinde kullanılması ayıp karşılanıyormuş. 



Kaynak: Brightside 


Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER