Annesini hastaneye götürdü, corona virüsü bulaştığı ortaya çıktı

Saadet Partisi Emet İlçe Başkanı Mehmet Hamamcı, annesi Ayşe Hamamcı’yı rahatsızlanması üzerine hastaneye götürdü.

Annesini hastaneye götürdü, corona virüsü bulaştığı ortaya çıktı

Saadet Partisi Emet İlçe Başkanı Mehmet Hamamcı, annesi Ayşe Hamamcı’yı rahatsızlanması üzerine hastaneye götürdü. Girişte yapılan alev kontrolünde keza annesinin keza de kendisinin ateşi yüksek çıktı. Hamamcı ile annesine yapılan Covid-19 testileri pozitif çıktı.

Eşi Güler Hamamcı’nın (57) da yapılan test ile virüs taşıdığı saptandı. Mehmet Hamamcı ve eşi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, annesi ise Tavşanlı Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

‘HİÇ BİR BELİRTİ YOKTU, TESTİM POZİTİF ÇIKTI’

Yaklaşık 1 haftadır pandemi servisinde tedavi gören Hamamcı, herhangi bir bulgu görülmeden olağan hayatına devam ettiğini fakat hastanedeki alev kontrolü sonrasında corona virüsü olduğunu öğrendiğini söyledi. Hamamcı, “Annem rahatsızlandığı için gittiğimiz hastanenin girişinde alev ölçerle kontrol edildik. Ateşlerimiz yüksek çıktı. Önce çözümleme için kan alındı peşinde daha sonra akciğer filmi çekildi. 20 saat daha sonra sonuçlar artı geldi.

Eşimin testi de pozitif çıktı. Eşimin, ‘Uyarı et’  uyarılarını ‘Bir şey olmaz, sen korkma’ diyerek, geçiştirirdim. Şu Anda eşimle hastanede yatıyoruz. Afiyet Bakanlığı ve sağlıkçıların belirttiği kurallara uymanın ne kadar önemli olduğunu anladım” dedi.

Hastane odasında çektiği video ile uyarılarda bulunan ve corona virüsü tedavisi sırasında fazla uykusuz kaldığını açıklayan Mehmet Hamamcı, maske ve sosyal uzaklık kuralına uyulması gerektiğini söyledi. Alev ve öksürük şikayetlerinin hafife alınmaması gerektiğini, yaşamsal tartma taşıdığını belirten Hamamcı, “Uyumayan gecelerin ne kadar şiddet olduğunu biliyorum. Ağrıların ne dek dayanılmaz olduğunu biliyorum. Onun için dikkat edilmesi gerekiyor.

“ANNESİNİ SÖZÜNÜ DİNLEMEYEN ÇOCUKLAR GİBİ OLMAYALIM”

Hafife almamak lazım, kurallara uymak gerekli. Çareye bakıp, ihmalkârlık etmemek lüzumlu. İnanın kemiklerimden etlerimin döküldüğünü hissediyorum. Grip olsa da başımızın üzerine koysak. Hastane odasında geceleri hiç uyumadan sabaha değin gezdiğim günler oldu. Allahtan doktorlar sızı kesicilerle uyumamızı sağlıyorlar. Bunlara rağmen yeniden çok iyiyim. nefes darlığı çekmiyorum. Baş ağrım, öksürüğüm değil. Ama vücudum dökülüyor.

Eşimin astım rahatsızlığı dolayısıyla engebeli geçiyor. Allah’ın izniyle hepimiz iyi olacağız. Kurallara uyalım, maskemizi takalım. Annesinin sözünü dinlemeyen çocuklar gibi olmayalım. Verilen kurallara uyalım, ne kaybederiz? Uymazsak işte böyle sağlığımızı kaybederiz. Ben gibi cefa çekmemeleri için halkımızı tedbirli olmaya misafir etme ediyorum” biçiminde konuştu. DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER