Bilim insanı Emrah Altındiş’ten Nevşin Mengü’ye ses getirecek açıklamalar

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yedi yıl çalıştıktan daha sonra geçen yıl Boston College'da kendi laboratuvarını kuran Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Emrah Altındiş, Türkiye’deki vakaların hemen hemen yarısının son bir hafta içerisinde tespit edildiğini, yine bu .

Bilim insanı Emrah Altındiş’ten Nevşin Mengü’ye ses getirecek açıklamalar

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yedi yıl çalıştıktan daha sonra geçen yıl Boston College'da kendi laboratuvarını kuran Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Emrah Altındiş, Türkiye’deki vakaların hemen hemen yarısının son bir hafta içerisinde tespit edildiğini, yine bu son bir hafta içerisinde yaklaşık 500 kişinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

Altındış “Her ne dek pembe bir tablo çizilmeye çalışılsa da yavaş yavaş artarak gelmekte olan bir tsunami var. İyimser veya kötümser yok, realist bakmalıyız” dedi.

Boston College’da atama yapan Emrah Altındiş, aşı çalışmalarının bitip, hayatın olağan akışına dönmesi içinse en erken 2022’nin öngörülmesi gerektiğini, yetkililerin önlemlerini ve planlarını buna tarafından yapması gerektiğini belirtti.

ABD’NİN HALİ PÜRMELALİNİ DE ANLATTI

ABD’nin pandemi ile sınavını da, “Amerika rüyalar ülkesi olduğu dek bununla beraber da kabuslar ülkesi diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Mesela burada iş güvenliğiniz sıfır, her lahza işten atılabilirsiniz, sendikalar cok güçsüz, afiyet sigortanız çalışıp çalışmanıza tabi, 30 milyon insanın şu anda sağlık sigortası değil, 500 bin kişi sokaklarda yaşıyor, hapishanelerde üç milyon insan var. Öyle gösterilmese de sefalet burada fazla yaygın”

Emrah Altındiş, sıhhat sisteminin kâr üzerine kurulu olduğunu belirterek, ABD’nin şu lahza içinde bulunduğu durumu yapısal bir sorun olarak tanımladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER