Corona virüsünden şüphe edenler ne yapmalı?

Bu süreçte 14 gün evde kalmayı ve 14 kuralı unutmamak gerekiyor…Öksüren veya ateşi olan biriyle temasınız olduysa veya sizde alev, öksürük, kırgınlık, nefes almada bıkkınlık oluyorsa bir sağlık durumu kuruluşuna başvurun.Melda ÖzdamarCorona virüsünden tereddüd edenler b

Corona virüsünden şüphe edenler ne yapmalı?

Bu süreçte 14 gün evde kalmayı ve 14 kuralı unutmamak gerekiyor…

Öksüren veya ateşi olan biriyle temasınız olduysa veya sizde alev, öksürük, kırgınlık, nefes almada bıkkınlık oluyorsa bir sağlık durumu kuruluşuna başvurun.

Melda Özdamar

Corona virüsünden tereddüd edenler bütün eşyalarını ayırarak evde, odalarında oturmalı zira bulaşma zincirini engellememiz şart. Bu süreçte insanlarla fazla yakın mesafede kısa zaman bile bulunmamanız, el temasları, tokalaşma, sarılma gibi durumları engellemeniz gerekiyor.

Evde karantina durumunda temas edilen her şeyi mutlaka ayırmalısınız. Evde izolasyona alındıysanız odadan dışarı çıktığınızda ya da aile içi temaslarında tıbbi maske takın. Kirlendiğini düşündüğünüz andan itibaren o maskeyi atıp yenisiyle değiştirin. Ayrıca evi çoğu kez havalandırıp, uyumlu olarak temizleme (kapı kolları, yerler, musluklar, lavabo, tuvalet) yapın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER