Coronayı yenen hemşire anlattı: Çok sinsi bir hastalık, hiçbir belirtisi yoktu

Umre için gittikleri Suudi Arabistan'dan getirilen vatandaşların Konya'da yerleştirildiği yurtta görevli olarak çalışan hemşire Eylül Meryem Karakaya, 7 günlük atama süresinin bitimi ardındaki PCR testi yaptırdı.

Coronayı yenen hemşire anlattı: Çok sinsi bir hastalık, hiçbir belirtisi yoktu

Umre için gittikleri Suudi Arabistan'dan getirilen vatandaşların Konya'da yerleştirildiği yurtta görevli olarak çalışan hemşire Eylül Meryem Karakaya, 7 günlük atama süresinin bitimi ardındaki PCR testi yaptırdı. Aldığı telefonla şok yaşadığını bildiren Karakaya, corona virüsü testinin fazla çıktığını ve kendisini hastaneye götürmek için ambulans geldiğini ifade etti.

“HİÇ BİR BELİRTİ YOKTU

Hastalıkla ilgili hiçbir rahatsızlığım olmadı diyen Karakaya şöyle konuştu; “22 kişilik bir ekiple 7 gün baştan başa karantina yurdunda ödev aldık. Görev bittikten 5 gün sonra PCR testi yapıldı. Oradaki sonucum pozitif çıktı. Böyle bir şey olmasını beklemiyordum. Fazla şaşırdım, çünkü ben de hiçbir semptom yoktu. Hastalıkla ilgili hiçbir rahatsızlığım olmadı, doğal olarak hiç beklemiyordum. Fazla sinsi bir rahatsızlık. Nasıl yakalandığınızı anlayamıyorsunuz. Ailem de fazla üzüldü, süreç içerisinde moralimiz oldukça bozuldu, ister istemez psikolojiniz etkileniyor”

“BU SAVAŞI BEN KAZANDIM”

PCR deneme sonucun artı çıkmasını peşinde Konya Numune Hastanesinde tedavi altına alınan Meryem hemşire, 11 gülük çare sürecini şu sözlerle anlattı:

-Çare sürecinde 11 gün hastanede kaldım. İlk 5 gün spesifik bir tedavisi uygulandı.

-Spesifik tedavisinin amacı ise virüs akciğere inmemesi inerse de hasar vermemesi.

– Hastalığı öğrendiğimde moralim bozuldu ama olabildiğince artı yaklaşmaya çalıştım. Çünkü bunun en önemli noktası bağışıklık sisteminiz, bağışıklık sisteminizi ise ayakta tutan şey motivasyon.

-5 jurnal tedavi süreci bittikten daha sonra durum sizin bağışıklık sisteminize kalıyor. Son iki testim negatif çıktı, bu savaşı ben kazandım ardından taburcu oldum.

– sonradan 14 günlük denetim karantinası başlıyor. 14 jurnal karantina sürecinde de beslenmeme ve uyku düzenime uyarı ettim. Bol bol sıvı aldım, karantina sürecimin bitmesinin arkasında da meslek başı yaptım. Bundan Böyle sağlıklı bir şekilde işime devam ediyorum.”

“BAĞLANTI VE İZOLASYONA DİKKAT ETMELİYİZ”

Hastanede kaldığı zaman boyunca meslek arkadaşlarının ve Konya İl Afiyet Müdürlüğü'nün kendisini hiç yalnız bırakmadığını ve moralini yüksek tutması için asistan olduklarını kaydeden Eylül Meryem Karakaya, “Bu çok sinsi bir virüs, ne zaman bulaşacağı belirli olmuyor ve bulaşınca da fazla süratli ilerliyor.

Kurallara uymamız gerekiyor, birincil başta hijyen geliyor zaten, bağlanti ve izolasyona da fazla dikkat etmeliyiz. Gerekli dışarı çıkması gerekenler dıştan kalan kesime de evde kalmak düşüyor. İl Sağlık Durumu Müdürümüz ve Halk Sağlığı Başkanımız, başkan yardımcılarımız bu süreç her tarafında benimle ilgilendiler sağ olsunlar. Onların bir telefonu bile motivasyonumuzu yükseltiyor. Ne olursa olsun bu salgınlar çaba etmek bizim görevimiz. Biz yeminimizi buna tarafından ettik” biçiminde konuştu.

İLGİLİ HABERCoronayı yenen hekim: Bilinmeyen bir yolculuk gibiCoronayı yenen doktor: Meçhul bir yolculuk gibi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER