Devlet hastanesi, kendi dezenfektanını üretiyor

Corona virüsü ile mücadele dahilinde daha önce maske üretilen Marmara Ereğlisi Devlet Hastanesi’nde hemen de el ve cilt dezenfektanı üretilmeye başlandı.Hastanenin ihtiyacı karşılandıktan daha sonra talep eden öteki sıhhat kuruluşlarına da dezenfektan tedarik edilecek.

Devlet hastanesi, kendi dezenfektanını üretiyor

Corona virüsü ile mücadele dahilinde daha önce maske üretilen Marmara Ereğlisi Devlet Hastanesi’nde hemen de el ve cilt dezenfektanı üretilmeye başlandı.

Hastanenin ihtiyacı karşılandıktan daha sonra talep eden öteki sıhhat kuruluşlarına da dezenfektan tedarik edilecek. Marmara Ereğlisi Devlet Hastanesi Başhekimi Beraat Özdemir, bölgede kendi dezenfektanı üreten tek hastane olduklarını söyledi. Corona virüsü salgını nedeniyle el ve deri dezenfektanı konusunda ihtiyaç geliştiğini bildiren başhekim Özdemir, şunları söyledi:

“Bu büyüyen ihtiyacı karşılayabilmek adına bizde deri dezenfektanı tedarik etme yolunu seçmiştik. Fakat gerek nakliye koşulları olsun gerek depolama süreci olsun bu dezenfeksiyon özelliğini yitirebildiğini tespit ettik. Onun içinde kendimiz bunu hastanemizde üretip üretemeyeceğimiz konusunda araştırmalar yaptık.

Afiyet Bakanlığı’nın belirlediği koşullara altında majistral olarak hazırlayabileceğimizi düşündük. Bu yolda bir yol izledik Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan da zorunlu izni alarak 1000 litre kadar dezenfektan üretimimizi gerçekleştirdik. Bu 1000 litre ürettiğimiz dezenfektandan kendi ihtiyacımızı karşıladıktan sonradan öteki hastane ve sağlık tesislerine yeniden paylaşımımız olacak.”

Sağlık Bakanlığı’nın karşıladığı dezenfektanları da olduğunu bildiren başhekim Temize Çıkma Özdemir, “Biz ürettiğimiz dezenfektanları ilimiz genelinde gereklilik olanlara da vereceğiz. Hastanemizde daha önce de maske üretimine yaptık ve halen maske üretmeye de devam ediyoruz” dedi. DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER