Dr. Emrah Çinik saç dökülmesinin kalıtımsal faktörlerini anlattı

Saç dökülmelerinin önüne geçmek ama erken dönemde uygulanacak olan saç mezoterapisi ve PRP tedavisi ile olası olabileceğini kaydeden Dr.

Dr. Emrah Çinik saç dökülmesinin kalıtımsal faktörlerini anlattı

Saç dökülmelerinin önüne geçmek ama erken dönemde uygulanacak olan saç mezoterapisi ve PRP tedavisi ile olası olabileceğini kaydeden Dr. Emrah Çinik, kadınlarda saç dökülmesi sebeplerini anlattı.

Dr. Çinik şu bilgileri verdi:
“Kadınların saç akma problemlerinin kayda değer nedeni kalıtımsal faktörlerdir. Hormon Dengesizlikleri Kadınlarda görülen saç zayıflama ve dökülmesinin kayda değer bir nedeni de hormon dengesizlikleri ve hormon tedavileridir. Kullanılan doğum teftiş hapları saç dökülmesine sebep olabilmektedir.

Tiroid hastalığı, tiroid bezinin pozitif ve eksik çalışması ile ilgili yaşanan hormon bozukluğu esnasında saç dökülmesi görülür.

Demir eksikliği, demir eksikliği anemisi, ağır adet kanamalarından kaynaklanabilir. Demir eksikliği, kadınların saçlarının kuvvetsiz görünümlü olması ve kadınlardaki saç dökülmesinin en kayda değer nedenlerinden biridir. İlaçlar, dengesiz beslenme ve stres, eksik besin de saç dökülmesine niçin olan etkenlerden biridir. Özellikle bilinçsiz yapılan diyetlerde vitamin, proteinin, minerallerin tatmin edici düzeyde alınamaması. Stres kaynağı olan her faktör, negatif etkisini saçlarda da, saç seyrelmesi, saçın zayıflaması ve dökülmesi şeklinde gösterecektir."

Kadınlarda saç dökülmesinin üç değişik şekilde olabileceğini açıklayan Dr. Emrah Çinik, "Kalıtımsal faktörler sıklıkla etkilidir. Başın baştan başa genel bir akma ve seyrelme şeklindedir. Başın üstteki bölgesininde olur. Ön saç çizgisi bölgesi sağlam kalır. Ludwig sınıflamasına tarafından 3 değişik evrede görülebilir. Hafif derecede bir dökülmeden, ileri derecede bütün saç kayıplarına dek olabilir. Erkeklerde olduğu gibi önlerde olur. Alın genişler. Kadınlarda saç dökülmesi, saç köklerinde artmış hormon etkisine bağlıdır. Buna karşı, bu kadınlar genel hormonal yönden sağlıklıdırlar. Genel ve yaygın saç dökülmesi olan kadınlarda başın arkasındaki saçlarda da dökülme varsa, nakil edilen saçların da dökülmesi riski vardır. bu nedenle, kadınlardaki genel ve tepecik bölgesindeki saç kayıplarında birincil çare yöntemi medikal hap tedavisi ve saç dökülme tedavileridir(saç mezoterapisi ve PRP)" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER