Elazığ Büyük Kasaba Hastanesi'nin mimarı yapısı, Covid-19'la mücadeleyi kolaylaştırdı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Covid-19'la uğraş kapsamında her türlü çalışma yapıldı.

Elazığ Büyük Kasaba Hastanesi'nin mimarı yapısı, Covid-19'la mücadeleyi kolaylaştırdı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Covid-19'la uğraş kapsamında her türlü çalışma yapıldı. Bu kapsamda kentte 2018 yılında hizmete başlayan bin 38 yatak kapasiteli Fethi Sekin Büyük Kasaba Hastanesi de, fiziksel yapısı, teknolojik donanımı ve deneyimli sağlık durumu ekibiyle kentin sıhhat hizmetlerinin büyük bölümünü karşıladı. 24 Ocak'ta meydana gelen depremin yükünü kaldıran şehir hastanesi, pandemi sürecinde de yükün çoğunluğunu karşıladığı aktarıldı.

"Mimari yapısı bizlere bu imkanı verdi"

Hastanenin somut alt yapısı ve teknolojik donanımının pandemi planlarını en iyi şekilde yapabilme fırsatı sunduğunu gösteren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztük," Bedensel ve teknolojik bütün imkanlarımızı kullanarak yaptığımız planlamalar çerçevsinde hastanemizin 1 bloğunu pandemi alanı olarak oluşturduk. Hastane binalarında blokları ayırmak gerçekten çok baskı olabiliyor burada kent hastanesinin mimari yapısı bizlere bu imkanı verdi.Ülkemizde birincil vakanın görüldüğü 11 Mart tarihi itibarı tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olarak Covid hastalarını kabul etmeye başladık. Hastanemizde 1 blok Covid-19 için ayrılmışken, diğer bloklarda sıhhat hizmetlerinin devamlılığını sağladık"dedi.

Her türlü önlemi evvelden aldıklarını anımsatan Doç.Dr. Öztürk“Hastanemiz toplamda 4 blok. Bloklar biçiminde olması planlamalarımızı etkin bir şekilde hazırlamamızı kolaylaştırdı. Bu sayede Covid-19 hastalarının teşhis ve tedavilerinin bir blokta yapılmasını sağladık. Enfeksiyon kontrolünün daha etkili olarak sağlanması açısından bu oldukça önemliydi. Fiziksel imkanlarımızla yaptığımız planlamalarla süreci sağlıklı bir şekilde yürütebildik. Sağlık Bakanlığımızın uygulamaları doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettirerek Covid-19 ile mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz”diyerek veri verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER