Evde pratik ve doğal bakımla cildinizi yaza hazırlayın

Baharın gelişiyle birlikte doğa canlanırken, cildin de yenilenmeye ihtiyacı var.

Evde pratik ve doğal bakımla cildinizi yaza hazırlayın

Baharın gelişiyle birlikte doğa canlanırken, cildin de yenilenmeye ihtiyacı var. Çekicilik bakım merkezlerinin kapalı olması dinç bir cilde sahip olmaya engel yok. Mutfaktaki doğal malzemelerden faydalanarak çok basit ve bir öyle da etkin sonuçlar elde edilecek cilt bakım kürleri hazırlanabilir. QNET Ürün Eğitmeni Sanaa Jahoui'nin doğal bakım kürleriyle canlı ve ışıltılı bir ciltle sahip olunabileceğini söyleyerek, evde herkesin rahatlıkla hazırlayabileceği tarifler verdi.

Türk kahvesi keyfi yapın
Türk hamamının vazgeçilmezleri aralarında olan Türk kahvesi masajını banyoda rahatlıkla uygulanabileceğini söyleyen Jahoui, “Suyu pozitif savurganlık etmeyecek şekilde banyoda birkaç dakikalık sıcak su akıtarak oluşturacağınız buhar, deri gözeneklerinizin açılmasına tezgâhtar olacak. Daha önce bir kapta hazırlayacağınız 200 gr. Türk kahvesi ve 200 ml. maden suyu karışımının eksik bir kısmını ilk olarak yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün. Kalan kısmıyla ellerinizi ve vücudunuzun her tarafını ovalayın. Ayaklarınıza peeling yapmayı da unutmayın. Kahvenin tanecikli ve yağlı dokusu derinizi ölü hücrelerden arındıracak. Son olarak yüzünüzü hafifçe ovalayın. Türk kahvesinin içindeki kafein cildinize işleyerek yüzünüze ve bedeninize daha canlı ve genç bir görünüş kazandıracak.

Türk kahvesi masajınızı tamamladıktan sonradan ılık su ile vücudunuzu durulayıp; SLS, SLES ve paraben içermeyen bir duş jeli ile sabunlayın. Bizim önerimiz QNET'in doğal içeriklere sahip Naturtres serisi. Vücudunuz ıslakken süreceğiniz hindistan cevizi yağı cildinizi yumuşacık yapacak. Bakım kürünüz sonunda ışıltılı bir cilt ile yazı karşılamaya hazırsınız” dedi.

Altın sarısıyla yüzünüz aydınlansın
Zerdeçal ile evde doğal kür elde edilebileceğini açıklayan Jahoui, “Zerdeçal o kadar fazla bambaşka kültürde ve mutfakta baş tacı edilen, hatta tatlılarda bile kullanılan kıymetli bir baharat. Alternatif tıpta ise fazla dinç bir antienflamatuar ve ağrı kesici olarak kabul edilen baharat altın rengiyle cildinize aydınlık ve parlaklık katarken, uyumlu kullanımı halinde ton eşitliğine yardımcı olur. 1 yemek yemek kaşığı öğütülmüş zerdeçal, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek yemek kaşığı balı karıştırıp yüzünüze sürün. 15 dakika bekledikten daha sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Göz altı morluklarına gelen bu doğal kürü haftada bir ya da iki kere uygulayabilirsiniz” diye konuştu.

Şekerle gelen çekicilik
Kuru dudakları şeker peelingi ile nasıl nemlendirileceğini de anlatan Jahoui, “Evden dışarı çıkmadığınız bu günlerde aklınıza nemlendirici sürmek gelmeyebilir. bu nedenle cilt bakımınızı yaparken dudaklarınıza da özen göstermelisiniz. Bir kapta şeker ve zeytinyağını karıştırarak dudaklarınıza sürün ve 2 dakika boyunca ovalayın. Bu masaj ayrıca dudaklarınızı ölü deriden arındıracak keza de kan akışını hızlandırarak dudaklarınızın canlı görünmesini sağlayacak. Masajın arkasından dudaklarınıza sevdiğiniz bir nemlendirici uygulayabilirsiniz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER