FUE saç ekiminin saçların daha doğal ve gür olmasında etkisi

Estecapelli Sağlık Durumu Turizm Direktörü Mehmet Hanifi Kutlar, FUE saç ekimine dikkat çekti.

FUE saç ekiminin saçların daha doğal ve gür olmasında etkisi

Estecapelli Sağlık Durumu Turizm Direktörü Mehmet Hanifi Kutlar, FUE saç ekimine dikkat çekti. Kutlar, kimlere saç ekimi yapıldığını, FUE saç ekiminin avantajları ve saç ekimi yapan yerlerin nasıl olması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Kutlar, dünya kalite standartlarına uygun saç ekimi için ayrılan özel ameliyathanelerde, tecrübeli ve profesyonel ekipler ile işlemleri gerçekleştirildiğini, bilirkişi doktorlar kadar yapılan muayene ve istenilen kan testleri sonuçları değerlendirildikten sonra saç ekim uygulamasına uygunluğuna göre hizmet sağlandığını söyledi.

Kimler saç ekimi yaptırabilir?

Kimlere saç ekiminin kimlere yapıldığına dair bilgi veren Mehmet Hanifi Kutlar, ''Öncelikle ilk tetkik ile saç ekimine gerek olup olmadığı saptama edilir. Saç ekimi uzmanı muayenesinde saç köklerinin yaşadığını ya da geçici bir dökülme yaşanıldığını tespit ederse saç köklerini güçlendirecek tedavilerle çözüm arayacaktır. Yaşa, hormonlara ve ailesel kalıtıma alt olarak saçı dökülen kişilerde saç ekimi uygulanmaktadır. bununla birlikte; yanık sonucu saç ya da kaşlarda oluşan çıplak alanlara, estetik operasyon sonucu ve rahatsızlık nedeniyle saç dökülmesi oluşan saçsız alanlara saç ekimi uygulanabilir. Dinç her kişi saç ektirebilir. Yaş veya saçın yapısı saç ekimi için kısıtlayıcı bir nitelik değildir. Mevcutta yer alan ve donör olarak kullanılacak sağlıklı saç köklerine sahip elde etmek gereklidir. Saç ekimi cerrahi bir teşebbüs olmamasına rağmen uygulanacak işlemler için kan testi yapılmaktadır. Yürek, Şeker Hastalıkları, Karaciğer Yetmezliği, Kan Basıncı ve Böbrek Yetmezliği gibi hastalıklara sahip kişiler saç ekimi yaptıramazlar'' dedi.

Saç ekiminde uygulanan FUE yöntemi

Saç ekiminde FUE yöntemini anlatan Kutlar, ''FUE yönteminde saç kökleri lokal duyu yitimi aşağıda özel uçlu 0,6mm - 0,8mm çaplı sıyrıklar yaratıcı mikro punchlarla ile tek tek alınarak kel alanlara, doğal saç çıkış açısı ve yönü dikkate alınarak yerleştirilir. Toplanan greftlerde yaklaşık 2-3 adet saç kökü bulunur. Sıradan bir seansta 4 bin-6 bin greft yani 8 bin 12 bin adet saç kökü elde edilir. Ekim süresi açık sözlülük alanın genişliğine kadar 5 ile 7 saat aralarında değişmektedir. Saç ekiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri hastane ve ameliyathane koşullarında uygulanıyor olmasıdır. Saç köklerinin ekileceği bölge daha evvelden işaretlenerek belirlenmiştir. Bu bölgeye kanal açılarak saç kökü büyüklüğü ve yönüne göre ekimi yapılmaktadır. Elde edilen kök sayısına ve açıklığa yan olarak santimetrekare başına 50 - 60 saç kökü ekmek mümkündür'' şeklinde konuştu.

Kutlar sözlerine şöyle devam etti: ''Saç ekiminden daha sonra sonuçların tamamiyle görülme süresi FUE yöntemi saç ekiminde iyileşme süresi fazla hızlıdır. İlk 1 haftalık süreçte dış temastan korunmak gerekir. Bunun için bandaj kullanılarak pansuman yaptırılır. Özel losyon ve şampuan ile yıkama işlemine ilk 10-15 jurnal süreçte devam edilir ve ardından alışılagelmiş şampuanlar kullanılabilmektedir. Saç Ekimi sonrası birincil 1 aylık işlem içerisinde dökülmeler yaşanabilir. En iyi yaradılış 6'ncı aydan itibaren başlar ve 1 sene ardından saçlarınız en doğal ve gür haline ulaşacaktır''.

FUE saç ekimi avantajları

FUE saç ekimi avantajlarını ifade eden Kutlar, ''Donör alandan doku çıkarılmadan sadece saç kökleri çıkartılır. Donör alanda kesi yapılmaz yalnızca saç köklerinin alındığı alanda 1 milimetreden minik çapta sıyrıklar olur. FUE tekniği ile donör alandan alınan saç kökleri sakal, kaş ve bıyık ekimi için kullanılabilir. Alım işleminde 6 bin kadar saç kökü alınabilir ki bu köklerin her birinde 2-3 saç teli bulunur. FUE saç ekimi yöntemi ile sık aralıklarla saç kökleri yerleştirilir. Saçların daha doğal ve gür olmasını sağlar. FUE yöntemi ile doku ve his kaybı yaşanmaz. Yerel duyu yitimi ile yapılan işlemde ve ardından ağrı hissedilmez'' diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER