Allianz Türkiye, sıhhat sigortaları poliçelerinin kapsamına tüm salgın hastalıkları dahil etti

Pandemi olarak duyuru edilmesinin arkasından afiyet branşında hizmet verdiği 1,3 milyon müşterisinin, poliçe kapsamı dahilinde olmamasına rağmen,COVID-19 (Koronavirüs) masraflarını ödeme kararı veren Allianz Türkiye, şimdi de tüm salgın hastalıkları sigorta kapsamına aldı.

Allianz Türkiye, sıhhat sigortaları poliçelerinin kapsamına tüm salgın hastalıkları dahil etti

Pandemi olarak duyuru edilmesinin arkasından afiyet branşında hizmet verdiği 1,3 milyon müşterisinin, poliçe kapsamı dahilinde olmamasına rağmen,COVID-19 (Koronavirüs) masraflarını ödeme kararı veren Allianz Türkiye, şimdi de tüm salgın hastalıkları sigorta kapsamına aldı. Yapılan açıklamaya kadar, Dünya Sıhhat Örgütü göre pandemi duyuru edilen koronavirüs nedeniyle birincil günden itibaren zorunlu önlemleri alan ve çabuk uygulamaya geçiren sigorta şirketi, bundan sonradan ortaya çıkabilecek salgın hastalıklarda da laf konusu hastalıklara karşın oluşacak masrafları sıhhat sigortalılarının poliçe güvence ve limitleri kapsamında karşılayacak.

Türkiye'de koronavirüs vakalarının ortaya çıktığı ilk günden itibaren, poliçe kapsamında bulunmamasına karşın COVID-19 sebebiyle başvuran sigortalılarının harcamalarını karşıladıklarını bildiren Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, ''Sigorta sektöründe yaptığımız işin temeli, ayrıca kısa ayrıca de uzun vadede yaşanabilecek riskleri öngörmeye ve yönetmeye dayanıyor. Tüm dünyanın içinden geçtiği bu zorlu işlem, bizlere sağlığın ve sıhhat risklerini yönetmenin ne değin değerli olduğunu bir kere daha gösterdi. Güçlü mali ve teknik altyapımız ile çevik organizasyonumuz sayesinde, sigortalılarımızın afiyet risklerini, pandemi Türkiye'de ortaya çıkar çıkmaz çok çabuk bir şekilde karşılayabildik. Acilen bir kere daha ''Allianz Seninle'' diyoruz ve afiyet sigortası poliçelerimizin kapsamına bütün salgın hastalıkları ekliyoruz. Sigortalılarımızın sağlığını teminat altına almaya devam ediyoruz'' dedi.

Verilen bilgiye göre, salgın kapsamı, ayrıca sigorta şirketinin mevcutta yer alan 1,3 milyon sağlık sigortalısının keza de bundan daha sonra tedarik edilecek olan özel veya bütünleyici sağlık durumu sigortası, kişisel ve kurumsal sigorta poliçelerinde mevcut şartları ve limitleri zarfında geçerli olacak. Gerekli güncellemeler poliçe dokümanlarına önümüzdeki dönemde yansıtılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER