İmmün Plazma bağışcı sayısı artıyor: Sakarya’da 500 kullanım

Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydınlatılmış, Düzce'de yeni müşteri corona virüsü (Covid-19) sürecinde şimdiye kadar 34 immün plazma bağışında bulunulduğunu, toplam uygulama sayısının ise 34 olduğunu açıkladı.

İmmün Plazma bağışcı sayısı artıyor: Sakarya’da 500 kullanım

Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydınlatılmış, Düzce'de yeni müşteri corona virüsü (Covid-19) sürecinde şimdiye kadar 34 immün plazma bağışında bulunulduğunu, toplam uygulama sayısının ise 34 olduğunu açıkladı. Corona virüs (Covid-19) ile gündeme gelen immün plazma bağışı çığ gibi büyüyor.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın immün plazma bağışı çağrısı sonrası, Düzce'de de corona virüsü tedavisi sonrası iyileşen hastalar harekete geçti. Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Açık Fikirli'ın yaptığı açıklamada, bağış için dilekçe yapan vatandaşların Kocaeli ve İstanbul'da yer alan bölgeye sevk edilerek, Kızılay kadar bütün imkanların vatandaşlara sağlandığını söyledi.

“BAĞIŞÇI SAYISI ARTIYOR”

Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Açık Fikirli, Düzce'de iyileşen hasta sayısının artmasıyla birlikte bağışçı sayısında da artışın gözlendiğini belirtti. Şube Başkanı Halil Açık Fikirli konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Düzce’de immün plazma bağışçılarımız var. Düzce'de iyileşen hasta sayımız arttıkça bu başvurular da artmakta. Şu ana dek Düzce'den immün plazma 4 kişiden alındı. Takriben sırada bekleyen 30 tatbik daha var. Bunlarla ilgili de ilerleyen süreçte zaten işlemler yapılacak. Sağ olsun halkımız bu konuda fazla ciddi anlamda teveccüh gösteriyor. Kendileri biz bu savaşı kazandık ve bu savaşı kazanma konusunda diğer vatandaşlara da bizim de bir nebze katkımız olur mu diye de teveccühte bulunuyorlar.”

İLGİLİ HABERSağlık Bakanlığı'ndan, 'immün plazma tedavisi' bilgilendirmesiSağlık Bakanlığı'ndan, 'immün plazma tedavisi' bilgilendirmesi

SAKARYA’DAN 500 BAŞVURU

İmmün plazma bağışçılarının başvurusunun olumlu sonuçlanması sonrası vatandaşların Kocaeli ve İstanbul'da yer alan bölgeye sevk edildiğini ifade eden Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Okumuş, “Vatandaşlara iyileştikten sonraki süreçte en düşük 2 deneme yapılması ve bunların negatif sonuçlanması gerekiyor ki immün plazma alınabilsin. Bununla ilgili dilekçe yapan vatandaşlarımızı buradan Kocaeli veya İstanbul'da fakat bölgeye sevk ediyoruz Kızılay dahilinde.

Yapılan sevk işleminden sonra işlemleri yapılıyor. Plazma bağışı Sağlık Bakanlığının belirlediği noktalarda yapılabiliyor. Bu işlemleri yalnızca Kızılay yapıyor lakin Kızılay'a da açıklanmış noktalarda izin veriliyor. Sakarya, Bolu ve öteki çevre illerimizdeki öteki başvurularda tekrar benzer şekilde Kocaeli veya İstanbul'daki bölgeye sevk ediliyor. Sakarya'da en son 500 civarında bir tatbik vardı. Bunun 100 tanesine derhal alınabilecek durumdaydı ve biz bu 100 kişiyi de Kocaeli'nde ancak bölgeye sevkini yaptık. Her türlü imkanları Kızılay göre karşılanıyor” dedi.(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER