Koronavirüsü yenen akademisyen taburcu oldu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.

Koronavirüsü yenen akademisyen taburcu oldu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Yavuz, 26 Mart 2020 tarihinde takâtsizlik, halsizlik ve yüksek alev şikayetiyle gittiği Isparta Şehir Halkı Hastanesi'nde korona virüs tanısıyla tedavi altına alınmıştı. Doç. Dr. Yavuz, 27 günlük tedavisinin ardındaki Korona virüsü yenmeyi başardı ve bugün hastaneden sıhhat çalışanlarının alkışlarıyla taburcu oldu.

“18 gün yoğun bakımda tedavi gördüm”

Taburcu olduktan sonra yazılmış tanımlama yapan Doç. Dr. Musa Yavuz, yaşadıklarını anlattı. 26 Mart'ta Büyük Kasaba Hastanesi Ivedi Servisine bitkinlik, halsizlik ve yüksek ateş şikayetiyle başvurduktan daha sonra göğüs hastalıkları servisine yatırıldığını belirten Yavuz, “Kovid-19 nedeniyle 18 gün yoğun bakımda çare gördüm sonra yapılan testler sonucu Covid-19 virüsünün vücudumdan temizlendiği anlaşıldıktan sonradan 5 gün süreyle göğüs hastalıkları servisinde yeniden kaldım. Bugün itibariyle de çıkış işlemim yapıldı” dedi.

“Devletimizin sağladığı imkanlar tamamen tekrar hayata döndüm”

Hastanede alaka ve alakalarından nedeniyle afiyet çalışanlarına teşekkür eden Yavuz, “Devletimizin ve milletimizin sağlamış olduğu bu imkanlar doğruca hayata bitmiş döndüm. Bu süreç kapsamında ihtiyaç olduğunda dua eden, kan veren, ailemin ve benim hal ve hatırımı soran tüm dostlara ayrı olarak selam ve dua ediyorum. Ailemin yanında döndüğüm için fazla mutluyum, hayata yeni bir açılış yapmış gibi hissediyorum. Bu yeni başlangıcı veren Allah'a ölümsüz şükrediyorum. Memleketimizde Covid-19 ve diğer hastalıklarla uğraş eden bütün hastalara acele şifalar diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik eder başlayacak olan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

Ali Serkan Aygün
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER