Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Toplumsal bağışıklığın gelişmesini beklemek hayal

İstanbul Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Toplumsal bağışıklığın gelişmesini beklemek hayal

İstanbul Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medya hesabından pandemi süresinde gündeme gelen ‘toplumsal bağışıklık' konusunda açıklamalarda bulundu.

“İSTANBUL'DA 7 SALGIN DALGASI GEÇİRMEK GEREKİR”

Türkiye ve İstanbul'da toplumsal bağışıklığa ilişkin ortalama oranları açıklayan Ceyhan, “Covid-19 pandemisinden kurtulmak için toplumsal bağışıklık gelişmesini ummak hayal. En iyi olasılıkla Türkiye genelinde yüzde 2, İstanbul'da yüzde 6,7 bağışıklık gelişmiş olabilir. Yani İstanbul'da bile minimum geçirdiğimiz büyüklükte 7 salgın dalgası dinmek gerekir” ifadelerine yer verdi.

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI NEDİR?

Sürü bağışıklığı, toplumda yeterli sayıda insanın, herhangi bir enfeksiyona karşısında topluca bağışıklı olduğu durumu açıklama eder. Bireylerin büyük bir kısmının bulaşıcı hastalığa aleyhinde bağışıklık kazanması sonucu hastalığın bulaşma sıklığı düşer; bu şart enfeksiyon zincirinin bozulmasına ve hastalığın yayılmasının yavaşlamasına ya da en ince ayrıntısına kadar durmasına neden olur.

İLGİLİ HABERBilim Kurulu Üyesi Tezer cevapladı: Vaka sayısı ne zaman 100'ün altına inerBilim Kurulu Üyesi Tezer cevapladı: Olgu sayısı ne vakit 100'ün altına iner
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER