Çocuklarımızı Beslerken Yanlış mı Yapıyoruz?

Çocuklarımızı Beslerken Yanlış mı Yapıyoruz?

Çocuklarımızı Beslerken Yanlış mı Yapıyoruz?

Kimse çocuğuna isteyerek zarar vermeyi düşünmez. Fakat çocuklarımızın beslenmesi konusunda iyi niyetle yaptığımız bazı uygulamalar onlara zarar verebiliyor. İşte çocuklarımızı beslerken yaptığımız hatalar…

MEYVENİN KENDİSİ DAHA YARARLI

Çocuklara meyve yedirmek yerine meyvenin suyunu içirmek dahacazip gibi olsa da 1 bardak portakal suyu yerine 1 portakal tüketmek çok daha faydalı olacaktır.Böylece çocuk sindirim sistemi için gerekli olan meyvenin posasını almış olur. Portakal işlem gördüğünde içerdiği vitamin ve mineraller vitamin kaybedebilir. Yani meyveleri çocuklarımıza sıkmadan yedirmek vitaminlerden tam olarak faydalanmaları için sağlıklı bir yöntemdir. Ayrıca portakal, mandalina ve greyfurt gibi turunçgiller ile çilek ve tropikal meyvelerin alerjiye neden olabileceği atlanmamalıdır.

ETİN KENDİSİNİ KULLANIN

Et çocuk beslenmesinde önemli bir rol oynar. Etin kendisini kullanmak yerine et suyu ve kemik suyunun daha yararlı olduğunu düşünmek sık düşülen yanlıştır. Eğer çocuk et yemiyorsa püre veya kıyma olarak et tüketilebilir.

CEVİZ,BADEM,FISTIK TÜKETİLMELİ

Annelerin ceviz, badem, fındık, fıstık gibi yiyecekleri bebeklerinin kahvaltılarına koymaları bazı bebeklerde alerjik reaksiyonlara yol açar. Şamfıstığı ve yerfıstığının alerjik özelliği yüzde 85 oranında 3 yaşında geçiyor ve erişkin yaşlarda da devam ettiği biliniyor. Bebeğin beslenmesinde ek besinlere geçildiğinde her besin ilk 3 gün tek başına verilirse bebeğin o besine alerjisi olup olmadığı önceden tespit edilebilir.

AŞIRI SÜT TÜKETMEK ZARAR VERİR

Çocuk ne kadar çok süt tüketirse kemikleri o kadar gelişir yanlış bir söylemdir. Özellikle 1 yaşından büyük çocuklarda 500 ml üzerindeki süt tüketimi iştahsızlığa, demir eksikliğine bağlı kansızlık ve kabızlığa neden olur. Ayrıca çocuklarımıza reflü riskini önlemek amacıyla en geç 2 yaşından itibaren yatağa yatmadan 1,5 saat önce bir şey yiyip içmeme alışkanlığı kazandırılmalıdır.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 01:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER