Kırmızı Pancarın Mucizevi Faydası

Kırmızı Pancarın Mucizevi Faydası

Kırmızı Pancarın Mucizevi Faydası

Sofralarda hiçbir zaman hak ettiği değeri göremeyen kırmızı pancarın faydalarını öğrendikten sonra mutfağınızdan ekşit etmeyeceksiniz.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Bağışıklık sisteminin hücreleri görevlerini yerine getirebilmek için C vitaminine ihtiyaç duyuyor. Enfeksiyon ve stres anlarında plazmada C vitamini konsantrasyonu hızla düşmeye başlıyor.

Yapılan deneyler; solunum yolu enfeksiyonu belirtilerinin azalması ve hastalık süresinin kısa sürmesinde yeteri kadar C vitamini alımının önemini belirtiyor. Kırmızı pancar içeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlıyor.

BEYİN HASTALIKLARININ ÖNÜNE GEÇİYOR

İlerleyen yaşla beyne giden kan akışı hız kaybettiğinden bilişsel fonksiyonlar zamanla azalıyor. Beyin hücrelerinin kanlanmasındaki azalma bunama ve Alzheimer ile bağdaştırılıyor.

Kırmızı pancar içeriğindeki nitratın vücutta nitrik okside dönüşmesinden dolayı beynin kanlanması ve bilişsel fonksiyonların en elverişli şekilde yürütülmesini sağlıyorç

KAN BASINCINI DENGELİYOR

Kan basıncının yüksek seyretmesi kalp krizi, inme, kronik kalp yetmezliği ve böbrek hastalıklarına sebep oluyor. Hipertansiyon hastalarıyla yapılan çalışmalar, günde 1 su bardağını geçmemek şartıyla (250 ml) kırmızı pancar suyu tüketimin kan basıncını önemli ölçüde düşürdüğünü ortaya çıkarıyor.

KALBİ KORUYOR, KANSERLE SAVAŞIYOR

Kırmızı pancara mor rengini veren betalain aynı zamanda yüksek oranda antioksidan özellik gösteriyor. Vücudumuz her gün dışarıdan gelen ya da kendi oluşturduğu serbest radikallere yani kanserden kronik kalp yetmezliğine dek birçok hastalığa neden olabilecek zararlı maddelere maruz kalıyor.

Kırmızı pancar içeriğindeki betalainin antioksidan özellik göstermesi sayesinde bu serbest radikallerle savaşıyor ve bu özelliği ilde de kalbi koruyor, kansere karşı savaşıyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Uzmanlar, orta boy bir kırmızı pancar yaklaşık 4 gram diyet posası içerir ve bu sayede bağırsaklarımızı korurken, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunların önüne geçer diyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 01:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER