Uzmanlardan Balık Hakkında Yeni Uyarı!

Uzmanlardan Balık Hakkında Yeni Uyarı!

Uzmanlardan Balık Hakkında Yeni Uyarı!

Uzmanlar, balığın kuyruğu ve kafasının sağlık açısından birçok faydası olduğunu savunuyor. İşte o faydalar...

Balığın kılçığı, kafası ve kuyruğu sağlık açısından oldukça faydalıdır diyen Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, balık hakkındaki tavsiyelerde bulundu. Gıda ve Beslenme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Vücut direncinizi artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketimi önemlidir" dedi.

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, sağlıklı beslenmede balık yemenin önemi olduğunu belirterek şunları ekledi: ''Balık zengini bir ülke olmamıza rağmen dünya ortalamasının yarısı kadar balık tüketiyoruz. Sağlıklı yaşam, hatta obeziteye karşı mücadele için balık tüketiminin artırılması önemlidir" sözlerini ifade etti.

Düzenli balık yemenin depresyona yakalanma ihtimalini yüzde 17'ye kadar düşürdüğünü belirten Elmacıoğlu, balıkta bulunan omega 3 yağının da damar sertliği, tansiyon, kalp, damar ile felç gibi hastalıkları önlediğini, obezite, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi rahatsızlıkların etkilerini ise minimuma indirdiğini söyledi.

Özellikle mevsim geçişlerinde sık aralıklarla balık yenmesini söyleyen Funda Elmacıoğlu, "Vücut direncinizi artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketimi önemlidir. Retina, beyin ve sperm hücrelerinin tam olarak çalışmalarını sağlıyor.

Bünyesindeki yüksek oranda kalsiyum ve fosfat içeriği, eklem ağrıları ve cilt yumuşaklığına iyi gelmektedir. Ayrıca balığın kılçığı, kafası ve kuyruğu kalsiyum bakımından oldukça zengindir.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER