Tescilli çekicilik, doğa severleri ağırlayacak

Tokat'ta yılın dört mevsimi öbür bir güzelliğe bürünen Zinav gölünde tabiat parkı projesi ihale edilerek incelemeler başlatıldı.

Tescilli çekicilik, doğa severleri ağırlayacak

Tokat'ta yılın dört mevsimi öbür bir güzelliğe bürünen Zinav gölünde tabiat parkı projesi ihale edilerek incelemeler başlatıldı. Reşadiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği kadar hazırlanan Orta Karadeniz Yeniden Yapılanma Ajansı (OKA) destekli Zınav Gölü Tabiat Parkı Projesi ile; Kır Lokantası, Kır Lokantasına Entegre Mutfak, Mescit-Tuvalet ve Bebek-Bakım Odası, Elektrik İletim Hattı, Yapı Peyzaj ve Antre Teftiş Noktası gibi çeşitli çalışmaların startı verildi. az daha 3 milyon TL ödenekle yapılacak olan tesis çalışmalarını Reşadiye Kaymakamı Hülya Yavuz beraberinde Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, Tokat Milli Parklar Şube Müdürü İhsan İkinci ile birlikte yerinde inceledi. Kaymakam Yavuz, yüklenici firma sahibinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Yavuz, Zinav Gölü sosyal donatı alanlarında yer alacak olan çalışmaların kısa sürede tamamlanarak bölge insanına hizmetine sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Tokat'a 100 kilometre Reşadiye ilçesinde 16 kilometre uzaklıkta yer alan Zinav Gölü birçok balık çeşidine konut sahipliği yapıyor. Çevresindeki ağaçlık alanda yaban hayvanlarını görmenin muhtemel olduğu göl yaz-kış ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Nurhan İçmez 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER