Hikmet Karaman: 'Ben liglerin oynatılmasından yanayım'

Dünyada futbolu durduran korona virüs salgını etkisi ve liglerin oynatılıp oynatılmamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, futbol camiasına önemli mesajlar verdi. "Beşiktaş 4 kişiyle çalışıyor" Karaman, kişisel çalışmaların .

Hikmet Karaman: 'Ben liglerin oynatılmasından yanayım'

Dünyada futbolu durduran korona virüs salgını etkisi ve liglerin oynatılıp oynatılmamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, futbol camiasına önemli mesajlar verdi.

"Beşiktaş 4 kişiyle çalışıyor"

Karaman, kişisel çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Oysa bu çalışmalar bir futbolcu için yeterli değil. Daha önce de söyledim buradaki maksat futbolcuların kilosunu gözetmek. Basında Beşiktaş'ın çalışmalara başladığı yazıyor. Bakıldığında sadece 4 kişiyle yapılıyor bu idmanlar. Almanya'da da dörderli çalışmalar laf konusu. Lakin orada herkes kendi arabasıyla gidip geliyor ve duşunu da evde alıyor" şeklinde konuştu.

"Zorunlu tedbirler alındıktan daha sonra"

Karaman, liglerin oynatılmasından yana olduğunu da belirterek, "Ben oynatılmasından yanayım. Lakin şu anki şekliyle değil. Zaten şimdi yolculuk kısıtlaması var. Gerekli tedbirler alınırsa en yerinde tarihte başlatılabilir. Sağlık Durumu önlemleri iyi bir şekilde alındığında maçlar oynanabilir. Önlemimizi iyi almadan başlarsak kulüpler nasıl oynayacak. Maça gelenler olacak, oyuncuların teması, antrenmanlar gibi durumlar olacak. Benim buradaki düşüncem yüzde 100 sağlıklı, güvenli bir etraf olmadan liglerin beklemesi taraftarıyım. Durumun temmuz sonlarına doğru daha sıhhatli bir ayla geleceğini düşünüyorum. Zaten 8 tane lig maçı ve kupa maçları kalmış. 8 hafta sıkıştırılmış bir zaman diliminde 4, 5 haftada da bitirilir. Sonradan lige devam edersin, transferi özgürlük bırakırsın olur biter" diye konuştu.

Mehmet Türel

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER