HATAY VE İSKENDURUN GÖZDEN ÇIKARILDI MI?

Resmi Gazete'de 4 Şubat 2022'de yayımlanan karara göre, Hatay - İskenderun bazı mahallelerinin riskli alandan çıkarıldığını yer aldı.

HATAY VE İSKENDURUN GÖZDEN ÇIKARILDI MI?

Yaşanan ard arda depremler sonrası oldukça hasar alan bölgede devlet yetkililerinin yoğun çalışmaları ve AFAD ekibinin etkili çalışmaları sonucunu yaralarımız sarılırken Şehir Plancısı Musa Özsoy da bu bölgelerin riskli alandan çıkarılması konusunda Twitter hesabı üzerinden yorumda bulundu. Kendisinin açıklamasında sosyal medyada büyük tepki çeken yorumu; Hatay'ın İskenderun ilçesinde toplamda 78,6 hektarlık alanın riskli alan olarak ilan edilmiş, 9 yıl sonra ise hiçbir gerekçe göstermeden riskli alan kararları tek imzayla iptal edilmiş. Ve şimdi binlerce insanın hayatını kaybettiği İskenderun bu halde... diye tweet serisi atması büyük tepki topladı. Peki neydi bu resmi gazetede yer alan bilgi;

Tarih 4 Şubat 2022
Resmi Gazete'nin 5 Şubat'ta yayımlanan kararı

Hatay İli, İskenderun İlçesi, Meydan, Cumhuriyet, Modernevler, Numune, Pınarbaşı ve Esentepe mahallelerinde bulunan bazı alanların riskli alan ilan edilmesi hakkındaki 16/9/2013 tarihli ve 2013/5382 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2'nci maddesi gereğince karar verilmiştir. 

Resmi Gazete linki

6306 sayılı karar:

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca, riskli yapılar ile riskli alan ve rezerv yapı alanlarının tespitine, riskli yapıların yıktırılmasına, yapılacak planlamaya, dönüştürmeye tabi tutulacak taşınmazların değerinin tespitine, hak sahibi olacaklarla yapılacak anlaşmaya ve yapılacak yardımlara, yeniden yapılacak yapılara ve 6306 sayılı Kanun kapsamındaki diğer uygulamalara ilişkin usûl ve esasları belirlemektir.

6306 sayılı kararın linki

İskenderun Meydan Mahallesi

Numune Mahallesi 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER