3D printer ile biftek üretildi!

Pilav, bezelye ve deniz yosunu gibi bitkisel malzemelerden üretilmiş bir macun kullanılarak yapılan 3D baskılı biftek üretildi.

3D printer ile biftek üretildi!

Pilav, bezelye ve deniz yosunu gibi bitkisel malzemelerden üretilmiş bir macun kullanılarak yapılan 3D baskılı biftek üretildi. Yeni bir İspanyol şirketi olan Novameat, 3D yazıcı ile yapılan bu yiyecekleri pazara sunmak için çalışıyor.

"Bu Kent 3D Zorlama ve Dünyaca Meşhur Restoranlar İçin Merkez"

Novameat Kurucusu Giuseppe Scionti, Digital Trends'e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: "Doku mühendisliğinde doktora yaptıktan daha sonra Barselona'daki UPC üniversitesinde tezgâhtar doçent olarak çalışırken, ilk 3B baskılı bitki temelli bifteği geliştirdim. Şanslıydım... çünkü bu şehir halkı keza 3D baskı şirketleri hem de dünyaca meşhur restoranlar için olağanüstü bir merkez."

3d biftek

"Hayvan Kesimi Gerekmiyor"

Scionti'nin bu fikri uygulamaya çalışmasının nedeni şu şekilde: Hayvan kesimi gerekmiyor, zirai ürünlerin elde edilmesi çevreye hasar vermiyor ve sebzeler daha dinç...

Malzemeler, çiğ biftek malzemesine dönüştürülmeden önce özel bir macuna dönüştürülüyor. Bu, çok yüksek bir hızda yapılabiliyor.

Scionti, Novameat'ın bitki bazlı et ürünlerinin önümüzdeki üç ila beş sene içinde piyasada olacağını umuyor. Oysa o zamandan önce yapılması gereken fazla meslek var.

"Dokuyu ve Tadı Aynı Anda Taklit Edebilen Ürünler Gerekiyor"

Giuseppe Scionti, "Derhal ürünlerimiz, biftek ve tavuk göğsü etlerinin dokusunun basitleştirilmiş bir şekilde görünümünü taklit edebiliyor. Fakat kayıtlı lifli et parçalarının dokusunu, görünüşünü, tadını ve beslenme özelliklerini aynı anda taklit edebilen ürünler olmak gerekiyor. İlk etapta Novameat'ın odağı bu olacak." diye konuştu.

Bu da Flexoskeletons böcek robot Dünya'nın ilk 3D baskı mahallesi Volkswagen, 3D zorlama arkasından
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER