ABD ve Çin'in Koronavirüs kavgası

Yeni bir rapora kadar Çin kaynaklı bir takım taraflar, ABD'de hatalı COVID-19 bilgilerinin SMS ve sosyal ağ üzerinde yayılması için girişimlerde bulundular.

ABD ve Çin'in Koronavirüs kavgası

Yeni bir rapora kadar Çin kaynaklı bir takım taraflar, ABD'de hatalı COVID-19 bilgilerinin SMS ve sosyal ağ üzerinde yayılması için girişimlerde bulundular. Amerikan istihbarat yetkililerine kadar Çinli casuslar, ulusal çaptaki sokağa çıkma yasakları hakkındaki hatalı bilgileri güçlendirdiler.

Çinli saldırganların kullandığı taktikler aralarında, Amerikan kullanıcılara hoş görünecek sahte sosyal medya hesapları meydana getirmek var. New York Times'a tarafından bu taktikler, Rusya destekli "troll'lerin" (fitnecilerin) yöntemlerini hatırlatıyor. Mesajlarda başkan Donald Trump'un ülkeyi kapatmak üzere olduğu iddia ediliyor. Mesajın Pentagon, İç Güvenlik Bakanlığı, FBI veya CIA'deki bir dost kadar gönderildiği iddia ediliyor.

Sahte mesajlar 15 Mart'ta yeterince alaka çekmiş ve Ulusal Emniyet Konseyi, Twitter'da "Ulusal #karantina ile ilgili dedikodular SAHTEDİR." paylaşımında bulunmuştu.

New York Times ile konuşan altı Amerikan yetkiliden ikisi, mesajların Çinli saldırganlar göre oluşturulmadığına, fakat mevcut mesajların güçlendirildiğine inanıyor.

İddialara yanıt veren Çin dışişleri bakanlığı yetkilisi Zhao Lijian, yaptığı açıklamada "yapılan talimatlar adamakıllı yersizdir ve yalanlamaya bile değmez," dedi.

Mesajların kaynağı neresi olursa olsun, yanlış ve mahsus yayılan yalan bilgiler, toplum için manâlı ve çoğalan bir sorun olmaya devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER