Avatar'ın fendi Koronavirüs'ü yendi

Yeni tür Koronavirüs ya da öteki bir ismiyle COVID-19 salgını, böylece çok sektöre yaptığı gibi, beyaz sırça ve beyaz perdenin de canını fazlasıyla yaktı.

Avatar'ın fendi Koronavirüs'ü yendi
Avatar'ın Fendi, Koronavirüs'ü Yendi

Yeni tür Koronavirüs ya da öteki bir ismiyle COVID-19 salgını, böylece çok sektöre yaptığı gibi, beyaz sırça ve beyaz perdenin de canını fazlasıyla yaktı. Hollywood'un büyük bütçeli yapımlarının izleyicilerle buluşma tarihi, doğal olarak ileri bir tarihe atıldı. Dünyanın birçok ülkesinde sinema salonlarına antre yasak. Salgın; Netflix, Amazon ve Disney Plus gibi firmaların evlerde izlenen yapımlarının bile yeni Oscar Ödüllerinde aday olabilmesine dolambaçlı yoldan niçin oldu.

Oysa görünüşe göre, beklenen yeni Avatar filmleri ve Amazon için geliştirilen Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi) dizi serileri tam anlamıyla istisna konumundalar. İki büyük üretim da Yeni Zelanda setlerinde hayat buluyor. Yeni Zelanda'da da şimdiye kadar sadece fakat sadece 1.147 vakaya rastlandı ve vefat sayısı 21 ile sınırlı kaldı. Setlerde çalışan tüm oyuncular, senaristler, yönetmenler ve öteki kadro içerisinde, artı bir birey değil. Kadrolardaki tüm kişilerin iki günde bir deneme edildiğini de vurgulamamız durum.

Kısacası gerek Gandalf ve dostlarının yaşam bulduğu Lord Of Rings, gerekse "sinema salonları uygunsa" izleyicilerle buluşacak olan yeni Avatar'ın 2021 yılında izleyicilerin beğenisine  sunulma planlarında bir değişim görülmüyor. LOTR serisi dijital Amazon platformundan yayınlanırken, Avatar'ın devam yapımı sinema tutkunlarına hitap edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER