Ekran altı kamerada sona gelindi

Çin merkezli OLED ekran üreticisi Visionox, telefon kamerasını ekranın altına yerleştirmenin daha iyi bir yolunu bulmuş olabilir. Yeni keşfini bir dizi görüntüyle paylaşan işyeri, raporlara göre yeni şeffaf OLED ekranlarını yakında toplu olarak üretmeye başlayacak.

Ekran altı kamerada sona gelindi

Çin merkezli OLED ekran üreticisi Visionox, telefon kamerasını ekranın altına yerleştirmenin daha iyi bir yolunu bulmuş olabilir.

Yeni keşfini bir dizi görüntüyle paylaşan işyeri, raporlara göre yeni şeffaf OLED ekranlarını yakında toplu olarak üretmeye başlayacak. Yeni ekranların benzerlerine kadar çok daha yüksek bir saydamlık sunduğu ve kameranın gerektiği gibi çalışmasına izin verdiği belirtiliyor. Bunun yanına ekrandaki görüntünün de kalitesi, sözde etkilenmiyor.

Raporlara tarafından teknoloji, ekranı kamera için transparan ülkü getirmek üzere organik ve inorganik maddelerden faydalanıyor. Işyeri, ekranda manzara varken kameraya saydamlık sağlamanın en zoru olduğunu söylüyor. Bunun için özel bir piksel sıralaması kullanıldığı belirtiliyor.

Kamerayı saklamayı amaçlayan yeni OLED ekran, iddiaya göre ilk prototiplerdeki parlama ve sis etkisini de ortadan kaldırıyor. bununla beraber firma, bu ekranlar için tasarlanan kamera ve yazılım algoritmalarının bütünleyici özelliklere sahip olması gerektiğini belirtiyor.

Her şey kulağa güzel gelse de, teknolojinin aslında telefonlarda ne dek başarılı olduğunu görmek için beklememiz gerekecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER