Microsoft, kepenkleri indiriyor

Microsoft perakende çalışmaları hakkında yaptığı yeni "stratejik değişiklik" duyurusuyla, firmanın Dünya genelinde fiziksel satış mağazalarının çok büyük bir kısmını kapatacağını açıkladı.

Microsoft, kepenkleri indiriyor

Microsoft perakende çalışmaları hakkında yaptığı yeni "stratejik değişiklik" duyurusuyla, firmanın Dünya genelinde fiziksel satış mağazalarının çok büyük bir kısmını kapatacağını açıkladı. Firma, müşteriler için sadece dört Microsoft Store'u açık tutacak. Bu dört mağazanın arasında New York City, Fifth Ave; Londra, Oxford Circus; Sydney, Westfield Sydney; ve son olarak da firmanın kendi Redmond kampüsü içerisindeki mağaza yer alıyor.

Microsoft'un tüm perakende çalışanları, müşterilere, küçük işletmelere, eğitim müşterilerine hizmet vermek için Microsoft'un ofislerine geçecek veya uzakta çalışmaya başlayacak. Bir Microsoft sözcüsü, yapılan yorumlama ile tüm perakende çalışanlarının firmada kalma seçeneği olacağını doğruladı.

Microsoft, Nisan ayında COVID-19 salgını sebebiyle perakende mağazalarını kapattıktan sonradan perakende çalışanlarının büyük bir kısmını uzakta çalışmaya yönlendirmişti. O zamandan beri de perakende ekibi 3.000 sanal mezuniyet ile 14.000'den fazla online çalıştay ve yaz kampına konut sahipliği yapılmasına tezgâhtar oldu.

Microsoft'un Işyeri Tezgâhtar Başkanı David Porter'ın söylediğine tarafından mahsul portföyünün çoğunlukla dijital seçeneklere gelişmesi ile online satışlar arttı ve ekip, müşterilere herhangi bir maddi konumdan daha artı muavin olabildiğini kanıtladı.

Microsoft, ekipman ve yazılım satışlarının temel olarak online'a ve dijital mağazalarına geçtiğini belirterek artık Dünya genelinde 190'dan fazla pazarda 1.2 milyar müşteriye ulaştığını söylüyor. Hem yapılan açıklamada belirtilmemiş olsa da, bu başkalaşım ile masrafların ciddi bir kısmını indirilmiş olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER