Tabutla dans eden adamlar kim?

Sosyal medyada her dönem farklı akımlar gündeme geliyor.

Tabutla dans eden adamlar kim?

Sosyal medyada her dönem farklı akımlar gündeme geliyor. Son zamanlarda tabut taşıyıp dans eden bir grubun videosunu içeren "Coffin Dance" videoları çok sık paylaşılmaya başladı. Az Daha caps gibi başarısızlıkla sonuçlanan işlerin sonuna ekleniyor. Coffin Dance adı bahşedilen ve videolarda görülen takım ise, bir film sahnesi ya da bir klipten alıntılanmış yok. Sosyal medyayı bu sıra meşgul eden bu dansın hakiki hikayesi merak konusu. Peki tabutla dans eden adamlar gerçekte kimdir? Tabutla dans videolarının gerçek hikayesi nedir?

TABUTLA DANS EDEN ADAMLAR ASLINDA KİMLER?

Tabutları dans ederek nakliye Gana'da süregelen eski bir gelenek. Bu geleneğin amacı ölüleri neşe içinde yolcu etmek.Bu geleneğin görüntüleri başlangıçta yaklaşık 3 sene önce BBC göre belgeli tadında çekilen bir videoda paylaşıldı. Sosyal medyada görüntüleri yayılan video için şu ifadeler yer almıştı:

"Gana kültüründe cenazeler yalnızca yas yok aynı zamanda anma zamanı da. Yakınları, ölen kişinin hayatını hatırasına yapmak için bir araya gelip dans ediyor. Bu törenlerin abartılı olması için aileler masraftan da kaçınmıyor. Cenaze törenlerinin son gözdeleri, tabutu dans eşliğinde içeren profesyonel dansçılar. Şu ana kadar 100'den artı bayan ve erkek dansçıya da bu sayede yeni kazanç kapısı açıldı"

Funeral dancers for hire- BBC NewsFuneral dancers for hire- BBC NewsPallbearers are lifting the mood beygir funerals in Ghana with flamboyant coffin-carrying dances. Families are increasingly paying for their services to send their loved ones off in style. Video journalist: Sulley Lansah Please subscribe HERE World In Pictures Big Hitters Just Good News

Afrika ülkelerinde, özellikle de Gana'da görülen bu gelenek, 7 karakter bir takım göre düzenleniyor. Bu kişilere tabutu dans ederek taşımaları için para ödeniyor. Tabut, dans ve müzik eşliğinde gezdiriliyor. Hayatını kaybedenler neşe içinde uğurlanıyor. Inleme tutanların gülümsemesi için böyle bir gelenek yapılıyor.

Dans ekibinin lideri Benjamin Aidoo bir röportajda şunları dile getirmiş; "Cenaze hizmetlerine bir koreografi eklemeye karar verdim, bu nedenle tip bize gelirse, onlara sadece şunu soruyoruz: "Ciddi bir dans mı istiyorsun yoksa azıcık daha hareketli mi?".

SEVDİKLERİNİ RAHATLIK İÇİNDE YOLCU ETMEK İSTİYORLAR

Tıpatıp Afrika'daki pek çok yerde olduğu gibi Gana'da da cenazeler epeyce yük taşıyor. İnsanlar ise sevdiklerini huzur içinde yolcu etmek için bu herif geleneklerden faydalanıyor.

öte taraftan 2015 yılında Amerikalı blog yazarı olan "Follow My Braids", grubun kayınvalidesinin cenazesinde sahne aldığını yazdı. "Ganalı cenazelerinin çok gösterişli olduğu ve sürecin günlerce uzayabileceği konusunda uyarıldım. Bu uğurlama üç gün sürdü. Fakat 96 sene baştan başa bu dünyayı süsleyen bir anne için buna değdi. Dans eden tabut taşıyıcıları, akıllara durgunluk veren bir deneyimdi. Bu performansa bana kalırsa tanık olduğum için çok mutluyum. Gerçekte bu gençlerin harikulade yeteneklerinden ve güçlerinden keyif aldım ve bir ritmi asla kaçırmadılar!"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER