Yerli otobüs oyunu 100 milyon kullanıcı rakamını geçti

Yerli mobil oyun üreticisi Zuuks Games'in 2019 yılında çıkardığı ve kısa sürede Türkiye'nin en popüler oyunlar listesine girerek App Store'da birinci sıraya yerleştiği kayıtlı Bus Simulator Ultimate adlı oyununun, dünya genelinde 100 milyondan fazla oyuncuya ulaştığı duyuruldu.

Yerli otobüs oyunu 100 milyon kullanıcı rakamını geçti

Yerli mobil oyun üreticisi Zuuks Games'in 2019 yılında çıkardığı ve kısa sürede Türkiye'nin en popüler oyunlar listesine girerek App Store'da birinci sıraya yerleştiği kayıtlı Bus Simulator Ultimate adlı oyununun, dünya genelinde 100 milyondan fazla oyuncuya ulaştığı duyuruldu. Verilen bilgiye göre, salgın sürecinde oyunlara artan yönelimin de etkisiyle ocak ayından bu yana oyuncu sayısı yüzde 100 gelişen şehirlerarası otobüs simülasyon oyunu, Türkiye'nin en popüler oyunlar listesinde üst sıralarda yer alıyor. 14 ayrı dil seçeneğiyle dünyanın böylece fazla yerinden oyuncuya ulaşan ve çoğu ülkenin güncel indirme sıralamalarında zirveyi zorlayan oyun, 1 sene gibi kısa bir sürede kazandığı ivmeyle de dikkatleri Türkiye'ye çekmeyi başardı.

Oyunun PC versiyonu da yolda
Bahşedilen bilgiye göre, vasıta içindeki her türlü teknik donanımdan yol üzerindeki dinlenme tesislerine, ikramlardan gezgin taleplerine pek çok detayın yer aldığı grafikleriyle realist bir otobüs seyahati deneyimi sunan Bus Simulator Ultimate, Türkiye, Avrupa ülkeleri, ABD ve Brezilya gibi birçok ülkede seyahat yapılmasına olanak sunuyor. Oyuncuların tek bir otobüsle başlayarak filo ve otobüs şirketi kurabildiği oyunda bütün tasarımlar, şehirlerin karakteristiğine kadar şekilleniyor. Gerçek bir şehirlerarası otobüs seferinin bütün ayrıntılarıyla deneyimleme fırsatı sunan ve bu özelliği ile 100 milyondan pozitif oyuncunun beğenisini şampiyon oyun, yakın zamanda çıkacak PC versiyonuyla oyun deneyimini bir üstteki boyuta taşımaya hazırlanıyor.

Şirket aylık 90 milyon faal oyuncuya sahip
Otobüs oyunun yanı sıra yayındaki 20'den pozitif oyunu ile Türkiye'de mobil oyunları en fazla indirilen geliştirici şirketlerin başında yer alan Zuuks Games'in bugün toplamda 300 milyondan artı indirme sayısı ve aylık 90 milyon aktif oyuncusu ile de başta Türkiye ve Avrupa almak üzere dünyanın öbür bölgelerindeki oyun severlere konut sahipliği yaptığı belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER