ABD: Çin'in Tayvan'a saldırması stratejik hata olur

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın, Rusları Kırım da dahil olmak üzere ülkenin tamamından sürme olasılığı, askeri açıdan kısa vadede çok yüksek değil" dedi. Amerikalı gene.

ABD: Çin'in Tayvan'a saldırması stratejik hata olur

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın, Rusları Kırım da dahil olmak üzere ülkenin tamamından sürme olasılığı, askeri açıdan kısa vadede çok yüksek değil" dedi.

Amerikalı general, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında tüm cephelerde başarısız olduğunu belirterek, Moskova’nın Kiev’in sivil enerji alt yapısına yönelik saldırılarının “savaş suçu” teşkil ettiği görüşünü dile getirdi.


"Çin'in Tayvan'a saldırması stratejik hata olur"

ABD ve Çin arasında Tayvan yüzünden çıkan gerginliğe de değinen Milley, Çin’in Tayvan’a saldırmasının Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması gibi “stratejik bir hata” olacağını söyledi.

Çin’in Tayvan’a olası saldırısına ilişkin yorum yapan Mark Milley, “Bence bu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaptığı gibi ihtiyatsızca olur, politik bir hata, jeopolitik bir hata ve stratejik bir hata olurdu” ifadesini kullandı.

ABD'de sanayi üretimi düştü

 

Estonya Başbakanı: Savaşın tek suçlusu Rusya

 

İngiliz bakanın Tayvan planına Çin'den sert tepki

 

Tayvan: Çin, Ada çevresinde askeri faaliyetlerini sürdürüyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER