ABD'de aracıyla protestocuların arasına dalıp ardındaki ateş açan kavgacı: Ku Klux Klan lideriyim

Amerika Birleşmiş Devletleri'nde aralıksız ırkçılık karşıtı eylemlerde, aracını göstericilerin üstüne süren kavgacı, Ku Klux Klan (KKK) hareketinin 'lideri' olduğunu öne sürdü.

ABD'de aracıyla protestocuların arasına dalıp ardındaki ateş açan kavgacı: Ku Klux Klan lideriyim

Amerika Birleşmiş Devletleri'nde aralıksız ırkçılık karşıtı eylemlerde, aracını göstericilerin üstüne süren kavgacı, Ku Klux Klan (KKK) hareketinin 'lideri' olduğunu öne sürdü. Beyaz halk üstünlüğünü savunan örgütle bağlantısını itiraf eden 36 yaşındaki Harry Rogers, kötü niyetle adam yaralama ve vandalizm gibi suçlardan yargılanmak üzere tutuklandı.

SUÇLAMALARA "KORKU SUÇU" DA EKLENEBİLİR

Euronews'in haberine göre; Virginia eyaletinde, pazar günü yaşanan söz konusu saldırıda, pikap tipi bir aracın göstericilerin üstüne dalması sonucu bir birey hafif yaralanmış şoför koltuğundaki Harry Rogers gözaltına alınmıştı. İddianameyi hazırlayan savcılık, hem sanığın ifadelerinden hem de sosyal medya paylaşımlarından yola çıkarak suçlamalara 'nefret suçu'nun da eklenebileceğini duyurdu.

Pazartesi günü baskın karşısına meydana çıkan Rogers'ın bir sonraki duruşması 18 Ağustos'ta görülecek.

ABD'de aracıyla protestocuların arasına dalıp ardından ateş açan saldırgan: Ku Klux Klan lideriyim

KU KLUX KLAN NEDİR?

Ku Klux Klan (KKK), 24 Aralık 1865'te ABD'nin Tennessee eyaletinde kurulan, siyah karşıtı, beyaz üstünlükçüsü ve göçmen karşıtı, ırkçı bir dar örgüt.

Kurucuları; Büyük Büyücü olarak tanıdık Nathan Bedford Forrest, Yüzbaşı John C. Lester, Binbaşı James R. Crowe, John D. Kennedy, Calvin Jones, Richard R. Reed, Frank O. McCord'dır.

Kendilerini "Birth of a Nation" filmi ile tanıtmışlardır. Örgüte katılanlar arasında da, iç savaş öncesi kurulmuş olan "Knights of the Golden Circle" (Altın Çember Şövalyeleri) adlı kuytu cemiyetin üyelerinin çokluğu uyarı çeker.

ABD'de aracıyla protestocuların arasına dalıp ardından ateş açan saldırgan: Ku Klux Klan lideriyim
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER