Sıhhat Bakanı Koca'dan Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Açıklamalar: 24 Saatte 17 Kişi Öldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının gerisinde açıklamalarda bulundu.

Sıhhat Bakanı Koca'dan Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Açıklamalar: 24 Saatte 17 Kişi Öldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının gerisinde açıklamalarda bulundu. Koca son 24 saatte 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yeni saptama edilen vak'a sayısı ise 922 olarak kayıtlara geçti. 

Koca "Salgının finaline hazırlanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Koca "Salgının finaline hazırlanmalıyız" ifadelerini kullandı.Koca "Salgının finaline hazırlanmalıyız" ifadelerini kullandı. "Bu sınavın finaline hazırlanmalıyız. Tedbirler konusunu layıkıyla uygulamakta her ne dek bazı sorunlar yaşasak da iyi çalıştık. Acilen hastalıktan kendimizi nasıl koruyacağımızı son derece iyi biliyoruz. Kontrollü sosyal hayata uyarak faal mücadeleye geçtik. Idareli, sosyal, kültürel hayata katılarak işimize dönerek başladık. Koronavirüs maskesi ve koronavirüs riskine 1,5 metre mesafe tedbirden biri kimsesiz tatmin edici değildir. İki tedbir birlikte bütün tedbirdir."

Son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı.

s-148d233bfd22f86c0b548359e6fc54dfcdeeca
"Kontrollü sosyal hayatın amacı geriye dönüş yolunu kapatmaktır. Bu yaşam tarzından imtiyaz vermeyelim. Son vakayı en kısa zamanda bakmak tedbirlere uyumla mümkündür. Önümüzdeki hafta dünya genelindeki seyrini size anlatmaya çalışacağım, genel bir değerlendirme yapacağım. Bugünün vaka tablosunu tahsis etmek istiyorum. Bugünkü toplam vaka sayımız 922. Düne tarafından bir düşüş olduğunu söyleyebilirim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 17. Düne göre azıcık daha düşüş laf konusu. İyileşen olgu sayımız 2 bin 241, toplam deneme sayımız 26 bin 521. Yoğun bakımda tedavisi devamlı hasta sayımız 631. Bugün itibarıyla entübe edilen, cihaza emrindeki olan hasta sayımız düne göre düşüş içinde 280."

'Salgınla mücadelenin tüm mensupları iyi haberler bekliyorlar.'

'Salgınla mücadelenin bütün mensupları iyi haberler bekliyorlar.''Salgınla mücadelenin tüm mensupları iyi haberler bekliyorlar.' "Avrupa ülkelerine kıyasla minimum kısıtlama, can kaybı ve idareli sıkıntıyla atlattığımız malumunuzdur. Kısıtlamaların kalkmasının zemini sağladığımız başarıdır. Ilk Kez pandemi hastanelerinde elde etmek üzere tüm hekim arkadaşlarım, sıhhat çalışanlarımız, bilim insanlarımız, salgınla mücadelenin bütün mensupları şimdi sizden iyi haberler bekliyorlar. Onlar için maske, uzaklık kurallarına, tedbirlerine uymanızdan daha güzel bir haber ve teşekkür yoktur."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER